Vuonna 1999 sai päivänvalonsa Buffy The Vampire Slayerin spinoff-sarja Angel. Kuten nimestäkin voi päätellä, kiinnittyy tässä huomio Buffyssä ensimmäisten kausien aikana useaan otteeseen vierailleeseen Angel-nimiseen vampyyriin. Käsikirjoittajat ja ohjaajat ovat samoja kuin Buffyssäkin, joten jos piti Buffystä, niin pitää tästäkin.
Päähenkilö on siis noin 250-vuotias vampyyri, joka parisataa vuotta sitten tappoi lukuisia ihmisiä nälkäänsä ja huvikseen. Sitten hän kajosi väärään tyttöön, ja tämän omaiset palauttivat vampyyrin sielun. Tästä hetkestä lähtien Angel on päättänyt auttaa ihmisiä tuhoamalla vampyyrejä ja muita pimeyden voimia.. mitä nyt eteen sattuukaan.
Tapahtumapaikka on vaihtunut pienestä Sunnydalesta isoon, synkkään Los Angelesiin, jossa yhtä moni unelma tuhoutuu kuin tulee todeksi. Alussa Angel on vain muutaman drinkin päässä pahaksi lankeamisesta, kunnes hänen elämäänsä marssii uusi tuttavuus, Doyle. Tämä puolidemoni, jonka näyttelijä Glenn Quinn kuoli pari vuotta sitten traagisesti huumeiden yliannostukseen, saa erilaisia näkyjä pulassa olevista ihmisistä, ja näin Angelin ja Doylen yhteistyö alkaa. Eräistä juhlista mukaan tarttuu vielä Buffystäkin tuttu, henkilökohtainen suosikkihahmoni koko Buffy-universumissa, Cordelia Chase. Cordelia on niin täydellinen karikatyyri suosionsa huipulla olleesta, erittäin vähäjärkisestä pikkutytöstä, joka ei pelkää sanoa ajatuksiaan ääneen, että hahmoa ei voi kuin ihailla.
Ensimmäisen kauden aikana juoni keskittyy pääasiassa näiden kolmen henkilön perustaman Angel Investigations-etsiväfirman ympärille, ja tuleepa puolivälin paikkeilla mukaan Wesley niminen herra, jonka varmasti kaikki Buffyn fanit tunnistavat. Suurin osa jaksoista onkin erilaisia toimeksiantoja, mutta mukana on myös muutama sarjan tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä jakso, joissa aletaan rakentaa itse varsinaista pääjuonta. Ensimmäisessä kaudessa nähdään vierailevina tähtinä myös paljon Buffystä tuttuja hahmoja, kuten esimerkiksi Faith, Spike, Oz, sekä itse vampyyrejä tappava pimu. Nämä jaksot ovatkin suurimmaksi osaksi kauden parasta antia. Lisäksi lopussa pistetään sitten homma kunnolla käyntiin, ja kauden finaali onkin yksi parhaista Angeljaksoista.
Angel on myös vakavamielisempi sarja kuin Buffy. Tahattomaksi huumoriksi naamioituja kohtauksia high-school maailmasta ei tästä löydy, mutta synkkä ilme toimii hyvänä vaihteluna Sunnydalen lukion käytäville. Kuitenkin huumoria löytyy tarvittavissa määrin, ja Angel onkin vähintään yhtä nautittava sarja kuin Buffy, vieläpä heti ensimmäisestä kaudestaan lähtien.
Ensimmäisestä kaudesta ei sarjalla ole kuin yksi mahdollinen tie, ja se on ylöspäin. Sarja paranee mitä pidemmälle mennään, mutta ensimmäinen kausi on silti aivan loistavaa katsottavaa. Lisäksi Boreanazin esittämä Angel on todella coolin näköinen hahmo pimeällä kujalla nahkatakki päällään. Viileysasteikko pamahtaakin kattoon, kun Angel saa eräässä jaksossa käteensä viikatteen.
Ai niin.. sitten on vielä se tunnari. En ole ikinä kuullut mitään niin hienoa TV-sarjassa, kuin Darling Violettan esittämä teemabiisi.
nimimerkki: Nosoki