Schwarzenegger raskaana. Miettikääpä sitä.

24.4.2003 19:25

Alkuperäinen nimi:Junior
Valmistusvuosi:1994

Äksönsymboli Arnold Schwarzenegger lienee jonakin kauniina päivänä pohtinut: “Minun on todistettava maailmalle että tämän lihaskimpun alla asuu itse herra Huumori”. Arska meni nimittäin -94 tekemään roolin yltiöhuonossa elokuvassa, Juniorissa. Voih.

Schwarzeneggerin esittämä tiedemies Alex Hesse päättää kokeilla itseensä vänkää hedelmöitysainetta, joka tekee kenet vaan raskaaksi. Myös miehet. Tarkoituksena on vain kokeilu tieteen nimissä, mutta Hesse löytää herkän puolensa ja kiintyy lapseen.

Danny DeVito on tiedemieskollegana “ihan OK”, Emma Thompson hoitaa romantiikkaosaston jotenkuten, eikä Arskakaan nyt aivan sietämätön ole (jos haluatte nähdä jätkän näyttelevän huonosti katsokaa Isäni on turbomies).

Ei, tästä leffasta tekee huonon sen käsis. Käytetyt vitsit ovat puhkikuluneita, ympärillä liikkuvat ihmissuhteet harvinaisen kliseisiä ja raskaana oleva mies jää ainoaksi uudeksi ideaksi koko pläjäyksessä. Eikä sekään mikään mahtijuttu ole; jälkeenpäin mielikuva Schwarzeneggerista masun kanssa lähinnä oksettaa.

Kelle tämä elokuva on suunnattu? Junior ei irrottanut allekirjoittaneesta yhtäkään hymähdystä. Raskaus on varmasti liian kaunis asia meille miehille käsitettäväksi, mutta tällainen aiheuttaa jo vakavia traumoja. Schwarzenegger raskaana. Miettikääpä sitä. Hyih!

Arvosteltu: 24.04.2003