Kyseessähän on vuosi -85, jolloin Iron Maiden äijät olivat vielä nuoria ja vetreitä ukkoja “voimistelutrikoot” päällä. Tuolloin World Slavery Tourista putkahti VHS-versio Live After Death, josta Brasilian pojat on sitten vääntäneet vastikään lättyversion. En tiedä onko kyseessä identtinen kopio VHS:stä kun en sitä omista enkä muista tarkaan, mutta ehkä on. Jokatapauksessa kun en tuota kasettia omista niin pakkohan tämä oli hankkia arkistoon, onhan kyseessä yksi 80-luvun kovimmista heavy-seteistä mitä on olemassa. Eletäänhän aikaa jälkeen Power Slaven.
Asiaan. Äänipuoli on periaatteessa kunnossa, mutta eipä sittenkään. Dolby digital 5.1. ääni on laadullisesti melko hyvä, mutta vähän epäsynkassa kuvan kanssa. Kyseistä äänitystekniikkaahan ei tuolloin tunnettu, mutta kyllä nykyajan pesukoneilla saa ihmeitä aikaan. Kunhan vielä taimauksen olisi malttanut kohdistaa kuvan kanssa yksiin. Lähempi tutkiminen osoittaa että mukana löytyvällä Dolby stereo-raidalla synkka on kohdallaan ja kokonaisuuden tarkastelu on näin järkevämpää kahdesta kaiuttimesta tai jopa jollain vahvistimen omalla tila-asetuksella.
Kuva on hiukan suttuista tämän päivän mittapuulla ja tuota nyt onkin hiukan vaikeampi lähteä korjailemaan. Kuva menettelee kumminkin 4:3 kuvasuhteessaan.
Katselusessiossa tulee kiinnitettyä väkisinkin huomiota siihen, että kuinka paljon 80-luvulla tyypillistä jälkiäänitystä on kehissä. Ovathan Maiden äijät promonneet uutukaista DVD-keikkalättyään Rock in Rio:a että jälkiäänityksiä ei ole käytetty kuten Live After Death:ssa. Pahempia ylilyöntejä ei ole kumminkaan havaittavissa, onneksi.
Extroja pläjäyksessä ei ole nimeksikään ja niitä on ihan turha alkaa edes erittelemään. Huvittavinta hommassa on kun laittaa tekstityksen kehiin niin Dickinsonin välispiikit saa luettavaksi portugaliksi vaikka muuten laulun sanoja voi tutkailla englanniksi.
Lätty jakaa omiakin mielipiteitä hiukan kahtia. Toisaalta on hienoa, että kyseinen livepläjäys on saatu digiformaattiin, mutta toisaalta olisi odottanut jotain enemmän, terävämpää kuvaa, synkassa olevaa 5.1. ääntä ja ehkä extroja kyseisen ajan meiningistä. Biisit on ehtaa kuningaskamaa, mutta lätyn tekninen kokonaistoteutus on niin ja näin. Kaikesta huolimatta pakkohankinta 80-luvun heavyhelmiä audiovisuaalisessa muodossa keräileville. Scream for me Long Beach!
[B]Setti on seuraava:[/B] Intro: Churchill Speech, Aces High, 2 Minutes to Midnight, The Trooper, Revelations, Flight of Icarus, Rime of the Ancient Mariner, Powerslave, The Number of the Beast, Hallowed be thy Name, Iron Maiden, Run to the Hills, Running Free, Sanctuary