22.6.2009 23:08

Alkuperäinen nimi:My Cousin Vinny
Valmistusvuosi:1991

Kaverukset Billy (Ralph Macchio) ja Stan (Mitchell Whitfield) ovat matkalla halki Alabaman, mutta joutuvat matkallaan väärinkäsityksen vuoksi pidätetyiksi syytettynä murhasta. Onneksi Billyn serkku Vincent “Vinny” Gambini (loistava Joe Pesci) sattuu olemaan lakimies, joten hänet kutsutaan paikalle heppuja puolustamaan. Vinny on hieman hermona asiasta, sillä tämä sattuu olemaan hänen ensimmäinen oikeusjuttunsa…

Ohjaaja Jonathan Lynn, joka tunnetaan myös Kyllä herra ministeri -sarjan ohjauksesta, hoitaa ohjaajan hommat mallikkaasti eikä näyttelijöissäkään pahemmin vikoja ole. Joe Pescin ohella Fred “Herman Munster” Gwynne (1926-1993) tekee myös hauskan roolin oikeuden tuomarin. Elokuvan pääkaksikko Billy ja Stan jäävät aika etäisiksi Joe Pescin esittämän Vinnyn lähes varastaessa koko shown. Mikäli pidät Joe Pescistä, hurahtaa pari tuntia hänen seurassaan nopeammin kuin arvaatkaan. Vinnyn tyttöystävää esittänyt Marisa Tomei palkittiin roolistaan parhaan naissivuosan Oscar-pystillä.

Serkkuni Vinny on hauska ja viihdyttävä elokuva ja jo pelkästään loistavan Joe Pescin takia tämä kannattaa katsoa. Siispä suosittelen tätä kaikille hyvän komedian ja Joe Pescin ystäville.

Arvosteltu: 22.06.2009