Iron Maiden on kuulunut suosikkeihini jo vuosia. Maidenilta löytyykin keikkataltiointeja VHS:sällä ja lätyllä pilvin pimein. Nyt arvosteluvuorossa onkin Seventh son of a seventh son-kiertueen aikainen, Maidenin kotikonnuille Englantiin sijoittuva, 88-vuonna kuvattu konsertti. Ja tämähän oli vielä sitä Maidenin kulta-aikaa.
Settiin kuuluu pääasiassa materiaalia Seventh son of a seventh sonilta mutta mukaan mahtuu myös paljon Maidenin aiempaa tuotantoa. Itse keikka on visuaalisesti loistava vaikka ei ylläkkään esim Live after deathin tasolle. Koko bändi oli tuolloin vielä elämänsä vireessä ja Seventh son of a seventh sonin jälkeenhän alkoi Maidenin laskukausi. Kappalesetti on lähes täydellinen ja sisältää monia Maidenin suurimpia klassikoita. Mutta esimerkiksi Prisonerin ja Still Lifen olisi voinut jättää suosiolla pois. Kuten myös muutamat Di’Annon aikaiset kappaleet. Ei itse kappaleiden takia mutta esimerkiksi Killers ei sovi Brucen äänelle mielestäni ollenkaan vaikka loistava laulaja onkin. Hallowed be thy namen kuuleminen taas oli erittäin mieluisaa.
Settiin ei siis kuulu yhtään “huonoa” kappaletta. Vaikka kuinka yritän, en millään keksi mitään pahaa sanottavaa tästä julkaisusta, vaikka sattuukin olemaan ikivanha homeinen VHS. DVD-julkaisua ei tietääkseni ole. Suosittelen kuitenkin kaikille Maidenin ystäville.
nimimerkki: Cuomi