Zatoichi (Shintaro Katsu) palaa takaisin kyläänsä tavatakseen mestariaan, mutta huomaa hänen olevan murhattu ja mestarin tytär, Sayo, myyty bordelliin maksaakseen isänsä velat. Mutta kun Sayo ei suostu makaamaan bordellin asiakkaiden kanssa, hänet laitetaan tyrmään oppiakseen kunnon tavoille. Zatoichi ei kestä ajatusta mestarinsa tyttären bordellihommista, joten hän aikoo huolehtia Sayosta ja etsiä syyllisen mestarinsa kuolemaan.
Nähtyäni Takeski Kitanon ohjaaman ja tähdittämän Zatoichin, oli minun pakko alkaa tutustumaan vanhoihin, Shintaro Katsun tähdittämiin, Zatoichi elokuviin. Kenties tein tyhmästi aloittaessani katsomaan Zatoichi sarjan kymmenettä osaa, Zatoichi Nidan-Kiri, enkä ensimmäistä osaa. Mutta nähtyäni sarjan kymmenen osan, ei valinta voinut paremmin osua. Ja tämän jälkeen haluan nähdä koko Zatoichi-sarjan alusta loppuun.
Shintaro Katsu on Zatoichin roolissa täydellinen. Hän on kuin luotu sokeaksi-hieroja-samuraimestariksi, enkä voisi kuvitella muuta näyttelijää Zatoichin roolissa kuin korkeintaan Takeshi Kitanon, joka toi Zatoichi-hahmon 2000-luvulle.
Elokuvan taistelukohtaukset ovat tuttuun japanilaiseen tyyliin hyvin kuvattu ja toteutettu. Mitään ylilyöntejä ei tapahdu, eikä vertakaan lennä. Ja lopun taistelukohtaus, jossa Zatoichi taistelee kymmeniä henkivartioita vastaan, on hienoa katseltavaa.
Zatoichi Nidan-Kiri on hyvä samuraielokuva ja tämän jälkeen olen vielä varmempi, että haluan nähdä koko Zatoichi-sarjan aivan viimeiseen osaan saakka.