Pohjois- ja Etelä-Koreoiden välisestä jännitteestä pystyy tekemään monen monta elokuvaa ja miksei dokumenttejakin. Joint Security Area sekä Shiri ovat hyvät esimerkit tästä aiheesta. Siinä missä JSA pyrki kertomaan toisten osapuolten ystävyydestä ja sitä mitä siitä seurasi niin Shiri ottaa toiminnan mukaan keskelle terroripelkoja.
Juoni lyhyesti. Yhdistetty Korea on Shirin päällimmäisiä aiheita. Ryhmä Pohjoiskorealaisia varastaa CTX räjähdettä tarkoituksena räjäyttää se kesken Pohjoisen ja Etelän välistä ystävyysottelua. Eteläkorealaisia poliiseja yrittävät estää tämän, mutta vaikeaksi osoittautuu kun kehen voi luottaa. Itse juonta on tyhmää alkaa selittämään, kun se sisältää monta käännekohtaa (ja menin paljastamaan yhden niistä).
Shiri voi aluksi vaikuttaa Hollywood tyyppiseltä elokuvalta, mutta sitä se ei ole. Se ammentaa niin Hollywoodia kuin aasialaista elokuvaa ja toimii hyvin. Toimintakohtaukset ovat toteutettu realistisesti ja mukana on ripaus Hong Kongilaista toimintanäyttävyyttä. Soppa on valmis.
Shiri ei kuitenkaan ole täydellinen vaikka hyvin se ottaa kantaa tulenarkaan asiaan. Elokuva olisi saanut enemmän irti Koreoiden välisestä tilanteesta mutta näin ei käynyt. Ei tämä tarkoita, että Shiri olisi huono elokuva. Ehei. Mutta suosittelisin enemmän Join Security Areaa.