Siitähän seuraa taas ammuskelua ja ammuskelua.

2.7.2003 11:11

Alkuperäinen nimi:Red Scorpion
Valmistusvuosi:1988

Venäläinen spetznas-agentti Nikolai (Dolph Lundgren) on sotilas, joka tottelee käskyjä kuin käskyjä ilman vastaväitteitä. Hänen uusin tehtävänsä on ystävystyä vankilassa olevan Kallundan kanssa, joka tietää Sundatan, Afrikkalaisen sissiryhmän johtajan, olinpaikan. Lopulta Nikolai auttaa Kallundaa ja hänen amerikkalaista tv-toimittaja ystävää pakoon. Ja siitä seuraa ammuskelua. Lopulta he selviytyvät pakoon ja Kallunda lupautuu viemään Nikolain paikkaan, jossa Sundata asustaa. Siellä hän yrittää tappaa Sundatan, mutta epäonnistuu, ja sissiryhmäläiset jättävät Nikolain makaamaan maahan odottaakseen omia joukkoja, että he saisivat antaa hänellä rangaistuksen, eihän venäläinen spetznas-agentti saa ikinä epäonnistua. Hänet tuomitaan kuolemaan ja siitähän Nikolai ei pidä, jolloin hän taas karkaa venäläisten ja kuubalaisten kynsistä, ja päättää kostaa heille ja pyytää apua sissiryhmältä. Siitähän seuraa taas ammuskelua ja ammuskelua.

Ruotsalainen lihaskimppu Dolph Lundgren on tullut tutuiksi enimmäkseen surkeista elokuvista, mutta mainittakoon pari parempaa elokuvaa: Rocky IV ja Universal Soldier. Red Scorpion samoin kuuluu Lundgrenin parempiin elokuviin.

Red Scorpion on tyypillinen kasaritoimintaelokuva, jossa juonella ei ole paljon väliä, vaan sillä toiminnalla on kaikki tarkoitus. Itse asiassa toiminta sujuu kohtalaisesti elokuvassa, vaikka siitä huomaa, että se on Rambon kopio. Lundgrenkin näyttää myös Rambolta ja sehän se tarkoitus varmaankin olikin. Mutta ei kannata ajatella, että tämä olisi yhtä hyvä kuin Rambot, se on vaan kopio.

Red Scorpion sopii hyvin toiminnan ystäville, jotka haluavat vain nähdä toimintaa, eivätkä ajatella juonta, muille elokuvaa on vaikea suositella. Joten aivot narikkaan ja leffa päälle.

Arvosteltu: 02.07.2003