Sisältää muutaman todella hauskan kohtauksen jossa pääsee nauramaan loistavalle Hanksille.

2.6.2005 17:07

Alkuperäinen nimi:The Money Pit
Valmistusvuosi:1986

Rahareikä kertoo nuoresta parista Annasta (Long) ja Walterista (Hanks), jotka ovat asunnonetsintäpuuhissa. Pari löytääkin suorastaan upeannäköisen kartanon kaupungin syrjästä, jota vanha miljonäärirouva on myymässä koska talossa on liian paljon muistoja. Walter ja Anna ostavat talon pilkkahintaan ja päällisin puolin kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta jo ensimmäinen yö uudessa talossa paljastaa tämän todellisen kunnon. Rappuset sortuvat, mikroaaltouunit räjähtävät, puut kaatuvat ja ovet eivät pysy saranoillaan. On siis paikallaan hommata remonttireiskat laittamaan kartano kuntoon, mikä ei ole kovin halpaa touhua ja remontti valmistuu miesten mukaan “kahdessa viikossa”. Ja kun Annan entinen säveltäjäpoikaystävä palaa kuvioihin (Die Hardista tuttu valkohapsi Godunov), on soppa valmis nautittavaksi.

Rahareikä ei elokuvakokonaisuutena mikään kovin erityinen ole, mutta sisältää muutaman todella hauskan kohtauksen jossa pääsee nauramaan loistavalle Hanksille oikein toden teolla. Hankshan teki 80-luvulla pelkkiä komedioita, ennen kuin siirtyi 90-luvun alussa vakavampiin rooleihin. Mutta vaikka mies loistava draamanäyttelijä onkin, omaa hän loistavat hauskuuttajan lahjat ja tässä on niistä yksi hyvä esimerkki. Mm. kohtausta, jossa kylpyamme räsähtää lattian läpi, seuraa Hanksin naurupyräkkä jota ei itse voi muuta kuin nauraa perässä. Ainakin pari katsomiskertaa kestävä farssi jossa Long ja Hanks pelaavat hyvin yhteen. Yhtenä suurena miinuksena on elokuvan soundtrack, joka on aika lailla hirveää kuunneltavaa.

nimimerkki: nde

Arvosteltu: 02.06.2005