Viime keväänä vielä käytiin kovaa keskustelua mikä pläjäys pokkaa vuoden parhaan actionleffan pokaalin. Itse ainakin odottelin innolla Matrix Reloadedia, koska tykkäsin ykkösestä paljonkin. Hulkia, sekä Terminator III:sta. Lisäksi kun on sillä fiiliksellä, mikään ei päihitä kunnon aivot narikkaan pläjäystä, vaikkei se välttämättä olisi mikään maailman paras elokuva. Valitettavasti Matrix veti ihan överiksi, muttei tarpeeksi överiksi jotta siitä olisi siten voinut nauttia. Hulkkikin meni ihan vetistelyksi. Alku toimi hyvin jännitysdraamana mutta sitten se meni aika mummoiluksi, Hulkki toi mieleen Shrekin. Tuloksena kaksi kohtalaista, keskitasoa huonompaa actionlehvaa. Pelastaako Arnoltti? No tutkitaan.
John Connor on nyt aikuinen, ja kaiken pitäisi olla hyvin. Tuomiopäivä estettiin. Sitä ei ikinä tullutkaan. Johnin äiti kuoli leukemiaan, mutta onnellisena, luullen turvanneensa poikansa (ja muun maailman) elämän. Mutta hän oli väärässä. Tulevaisuudesta lähetetään taas tappajakone hänen Johnin kimppuun. Tällä kertaa se on varsin kurvikas nainen, mallia T-X. Mutta vastarintaliike on taas mukana ja lähettää taas vanhan mallin tuhoajakoneen T-101:sen messiin, tehtävänään turvata John Connorin ja tämän varapäällikön eloonjäänti. Varapäällikkö on tietenkin ollut yläasteella Johnin luokalla, on nainen sekä elää rauhallista ja hyvää elämää sulhasensa kanssa. Mutta hänkin on T-X:n listalla… alkaa huima takaa-ajo, joka ei sitten päätykään kuin vasta lopputeksteihin, kun robottisilmä taas sammuu, toivottavasti viimeisen kerran.
T3 yllätti positiivisesti. Homma on vedetty täysin överiksi, ja se on vain hyvä asia. Päinvastoin kuin esim M-reloadedissa, tässä ei säästellä mitään! Skeidaks vaan, kaikki mikä ei ole omaa, eikös se näin kuulu? Ja niinhän tässä tehdäänkin. Leffaa ei ole kulunut vielä tuntiakaan niin puoli kaupunkia on romutettu, miljoona autoa romuna, taloja vedelty palasiksi jne. Jes! Arska ei tietenkään näyttele vivahteikkaasti, mutta kun se esittää Terminaattoria niin kaikki on hyvin. “I am, a MACHINE.” tuon voisin kyllä uskoakin… Muut näyttelijät vetävät suorituksensa ihan ok:sti. Norjalainen malli Kristanna Loken joka esittää naistuhoaja T-X:ää, ei näyttele erikoisen mahtavasti mutta kyllähän tuota mieskatsoja vajaan kaksituntisen katselee…
Huumoriakin on. Tällä kertaa Arnoltti hakee vaatteita baarista jossa on naisten ilta… “Give me your clothes.” Todetaan siis miesstripparille. Ja Arskan mahtavia on-linereita vilisee mukana. “Talk to the hand.” Tai “I’m back.” saavat väkisinkin pyrskähtelemään naurusta.
Ja efektivyörytystä. Siitähän tätä on kritisoitu, mutta kun kyseessä on maailman kallein elokuva, niin hienojahan ne ovat, minkäs teet.
Kyseessä on siis erittäin hyvä aivot narikkaan actionpätkä, mutta mitään sen kummempaa ei kannata odottaa. Sarjan huonoin osa, muttei yhtään huono. Tähän on hyvä lopettaa. Ja toivottavasti lopetetaan.