Koriksenpelaaja Troy Bolton (Zac Efron) tapaa Gabriellan (Vanessa Hudgens), joka taas on entisen koulunsa älykköoppilas. Sitten alkavat koulun musikaalin harjoitukset, johon Troy ja Gabriella osallistuvat. Tilannetta hankaloittavat musikaalitähdet Sharpay (Ashley Tisdale) ja Ryan (Lucas Grabeel), jotka tekevät kaikkensa saadakseen nuo kaksi ulos musikaalista..
Elikkä perusteellista Disney-kamaa. Ei High School Musical kyllä tosiaan mitään erikoista tarjoa, mutta onnistuu silti olemaan ihan viihdyttävä pätkä.
Zac Efron osaa kyllä laulaa, mutta on näyttleijänä aika pökkelö, eikä Vanessakaan mitään erityistä tee. Sen sijaan Lucas Grabeel ja Ashley Tisdale sopivat rooleihinsa kuin nakutettu ja saavat esille ne ainoat pienet nauruntirskahdukset tätä katsottaessa.
Minulla oli aikamoisia ennakkoluuloja leffaa kohtaan, vaikka tätä kehuttiinkin, mutta kun kerran tuli Citymarketin leffaosastolla vastaan niin päätinpä tämän katsastaa – ja yllätyin positiivisesti.
High School Musical ei noudata muiden uusimpien Disney-elokuvien ärsyttävää blässyjuonta ja typeriä lauleluja (ei silti että tämänkään juoni olisi mitenkään mahtava), vaan sen sijaan HSM 1:n laulut ovat jopa hyviä.
Pääpisteet tulevat kuitenkin Tisdalesta ja Grabeelista. Kyllä tätä jopa neljän tähden leffaksi voi sanoa, kyllä tämä musikaalina on sen verran hyvä. Katsokaa tämä, sopii hyvin aivot narikkaan-viihteeksi.