Mikä on GWAR? Tätä varmaan monet kysyvät. GWAR on amerikkalainen metallimusiikkia soittava bändi, joka tunnetaan törkeistä lauluista ja lavashowsta sekä hirviöpuvuistaan. Suomessa tämä bändi ei ole kovinkaan tunnettu, mutta kesällä 2007 GWAR sai huomiota suomalaisessa mediassa, kun he väittivät, että Suomen oma hirviöpoppoo Lordi (joka silloin aloitti ensimmäisen USA:n kiertueensa) olisi kopioinut heitä. Mr. Lordi on nämä väitteet kieltänyt. Ei Lordilla ja GWARilla oikeastaan ole mitään yheistä. Kummallakin on hirviöpuvut, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvat. Kun Lordi on hard rockia soittava yhtye niin GWAR taas soittaa huumorilla höystettyä ja rankkaa trashia/punkkia.
GWAR on ilmeisesti vuosien saatossa tehnyt useitakin filmejä ja päätin ihan vain mielenkiinnosta etsiä mitä elokuvia he ovat tehneet. Ja niin löysin tämän tuotoksen, joka kantaa nimeä Phallus In Wonderland. Ja tämä elokuva on ihan yhtä törkeä, lapsellinen, groteski ja älyvapaa kuin mitä GWARilta voi odottaa. Tätä elokuvaa ei ole Suomessa julkaistu ja Yhdysvalloissakin tämän leffan VHS on jo keräilyharvinaisuus. Mutta mistä minä tämän elokuvan sitten löysin? Vastaus: YouTubesta. Ei ehkä ihan perinteinen tyyli katsoa leffaa, mutta kuitenkin.
No, mikä tämän tuotoksen juoni (tai jokin joka muistuttaa sitä) on? Tässä se on pähkinänkuoressa: elokuvassa on joukko nimeltä the Morality Squad. Se koostuu eräästä vanhasta mummosta (tai jostain mikä muistuttaa sitä) nimeltä Edna Granbo, isänmaallisesta supersankarista nimeltä Corporal Punishment ja katolisesta isä Bohabista. He ovat varastaneet GWARilta Cuddlefish of Cthulun eli laulaja Oderus Urunguksen peniksen. Morality Sqadilla on vain yksi tehtävä: tuhota paha ja haitallinen GWAR maan päältä. Ja näin alkaa 60 minuuttia täyttä järjettömyyttä, kun GWAR soittaa heviä ja taistelee olemmassaolonsa puolesta.
Phallus In Wonderland on eräänlainen videoitu versio GWARin albumista America Must Be Destroyed. Aina silloin tällöin tulee joku GWARin biisi ja sitten “juoni” jatkuu eli tämä on yhdistelmä elokuvaa ja musiikkivideota. Itse en GWARista pidä joten jo heidän musiikkinsa, puhumattakaan heidän naurettava ulkonäkönsä tuo minulle ongelmia tätä elokuvaa katsoessa. Löytyy tästä elokuvasta pari ihan hyvääkin biisiä, mutta suurin osa on täysin kammottavaa (vaikka yleensä hevistä pidänkin).
Toinen ongelma elokuvassa on sen koko olemus ja toteutus. Se on juuri bändin näköinen ja oloinen, mutta ainakaan minun silmissäni siinä ei ole mitään järkeä. Elokuva on täynnä pilkkaavia vitsejä, seksiä, alastomuutta, erittäin veristä väkivaltaa ja muuta törkeyttä. Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta koko toteutus on vain mennyt penkin alle. Elokuva näyttää ihan joltain halvalta fantasiaroolipelihullun kotifilmiltä. Pidän elokuvista kuten Bad Taste, mutta tämä oli liikaa. Myös elokuvan loppukin oli todella surkea. On elokuvassa kyllä pari aika hauskaakin juttua esim. Corporal Punishmentin letkautus:
“Now remember kids, if an Arab is not working for you, he is working against you.”
Yleisesti Phallus In Wonderland on sopiva elokuva GWAR -fanille tai jollekkulle jota ei haittaa leffan yltiömäinen törkyys. Itse en ainakaan tule katsomaan tätä rainaa uudestaan kovin pian, se on varma. Aikamoinen pohjannoteeraus, mutta on huompaakin tullut nähtyä.