Heti alkuun täytyy todeta, että Bride of Chucky on paras Child’s Playn jatko-osista. Tästäkin saamme kiittää ohjaajaa, Ronny Yu, eli miestä elokuvan Freddy vs. Jasonin takaa. Hänen visuaalinen tyylinsä on hienoa katsottavaa ja se tekee tästäkin elokuvasta viihdyttävän.
Bride of Chucky kertoo periaattessa saman vanhan tarinan uudestaan: Chucky yrittää pois nukkeruumiistaan valtaamalla jonkun viattoman ruumiin, mutta tällä kertaa hän ei ole yksin. Hänen apunaan on entinen tyttöystävänsä, josta tulee myös nukke. Nämä ottavat kohteekseen nuoren parin, joka on karkumatkalla murhista joita he eivät tehneet.
Bride of Chucky eroaa edeltäjissään siinä, että huumori on paljon mauttomampaa ja muutenkin meno on erillainen. Brad Dourif on edelleen loistava Chuckyn äänenä ja Chuckyn tyttöystävän nähdään/kuullaan mainio Jennifer Tilly. Mukana menossa nyt jo edesmennyt näyttelijä John Ritter. Elokuvan musat ovat hyviä. Soundtrackilla soi mm. Blondie (josta minä pidän paljon).
Bride of Chucky on erittäin hyvä jatko-osa. Siinä on sopivasti huumoria, mauttomuuksia ja väkivaltaa, että minunkin kaltaiseni katselija voisi siitä nauttia. Miinuksia elokuva saa kliseistä, käsikirjoituksen aukoista ja Katherine Heiglsta. Muuten Bride of Chucky onkin sitten täydellinen viihde-elokuva.
P.S. Tulossa on muuten Child’s Play nro. 5 eli Seed of Chucky.
nimimerkki: Ash