Tamperelainen vitsinelikko Kummelit ovat saaneet aikaan monia hyviä tuotoksia (lihaksia ja luoteja, mankeli, Kummeli-sarja), mutta silti heebojen parasta antia edustaa elokuva: Kummeli Stories.
“Leffa” alkaa kun sikaria poltteleva heppu soittaa 3 sotilaalle. Pian nämä sotilaat ovat kasassa ja valmiina lähtemään sotaan. Edellä mainittu sepustus on elokuvan “juoni”, siinä välissä kerrotaan 5 erilaista, hauskaa ja onnistunutta tarinaa, joista henkilökohtaiseksi suosikikseni nousee neljäs stoori Keinosen ja Sakarin koulupäivästä. Kaikki tarinat toimivat erittäin hyvin ja yhtäkään selvästi huonompaa juttua ei löydy, vaan kaikki ovat tasaisen hauskoja.
Kummelin huumorista voi olla montaa mieltä, mutta itse pidän hebbujen jutuista, jotka eivät yleensä naurata kokoaikaa, vaan kehittyvät hitaasti ja pitävät tasaisen hymyn huulilla jo pelkillä henkilöhahmoilla. Tästä seikasta johtuen vitsit kestävätkin uudelleen katsomisen. Vitsiä väännetään kaikesta mahdollisesta ja kaikille irvaillaan. Kummeli Stories ei myöskään alistu tyypilliseen “pissa, kakka, alapää” -huumoritasolle (ainakaan usein), vaan pitää vakaan linjansa kokoajan.
Vaikka varsinainen tarina on aika köykäinen ovat “storiessit” hauskaa katsottavaa. Budjettiakin on ollut ihan tarpeeksi, sen verran vakuuttavaksi räjähdykset ja muut “efektit” on saatu. Kummeli Stories on parempi kuin uudempi Kummeli Kultakuume, mutta Storiessikin olisi saanut kehitellä paremman tarinankerronnan, koska välillä vaikuttaa että leffa on vain ylipitkiä sketsejä toistensa perään (en silti tarkoita että sketsit olisivat huonoja). Kummeli Stories on tullut katsottua monesti, mutta säännöllisin väliajoin se kannattaa katsoa aina uudestaan, sen verran hyvä paketti on tiedossa: sotaa, rallia, kalastusta, lätkää, koulua ja siivousta seuratessa.
nimimerkki: Criiticco