Suosittelen kaikille jotka ovat kyllästyneet nykyajan teinimättöfilmeihin.

24.1.2003 18:55

Alkuperäinen nimi:Friday the 13th Part 2
Valmistusvuosi:1981

Tällä hetkellä ainoa Perjantai 13. päivä elokuvista jonka olen nähnyt. Minua on jo monta vuotta kiinnostanut nähdä elokuva jossa olisi Freddy Kruegerin pahin kilpailija Jason Voorhees. Nyt viimein näin sellaisen ja ymmärrän hyvin miksi se on niin hyvä kilpailija.

Jason on kyllä tylsempi kuin Freddy, mutta mielikuvituksellisempi kuin Michael Myers, nimittäin Jason tappaa melkein kaikki uhrinsa eri aseilla kuten esim. veitsellä, vasaralla, keihäällä. Juoni: Viisi vuotta on kulunut siitä kun Mrs. Voorhees tappoi leiriläisiä Camp Crystal Lakella ja ainoa noista tapahtumista selvinnyt tyttö katoaa omituisesti eli Jason tappaa hänet. Ja sitten tyhmiä teinejä menee leirille Camp Crystal Laken viereen ja Jason ryhtyy harvennus puuhiin. Ja siinä oli juoni pähkinänkuoressa.

Elokuvasta vie tehoa se, että kaikki on jo nähty (Halloween, Scream 1-3, Tiedän mitä teit viime kesänä 1&2…) valitettavasti, mutta silti Perjantai 13. päivä on hyvä filmi jo ihan sen tunnelman ja suuren ruumismäärän (joka on isompi kuin nykyajan teinimättö filmeissä) ansiosta. Steve Miner kyllä ohjaa ihan hyvin ja tiukasti ja tietenki elokuvan näyttelijät ovat erittäin huonoja joka tuo mukaan tarvittavaa komiikkaa.

Jason mainio tappaja ja haluan tutustua sarjan muihinkin tuotoksiin jos ne ovat tällaisia. Suosittelen kaikille jotka ovat kyllästyneet nykyajan teinimättöfilmeihin. Warning: Älä katso DVD:ltä elokuvan traileria ennen varsinaista elokuvaa.

nimimerkki: Ash

Arvosteltu: 24.01.2003