Suosittelen lämpimästi kaikille. Etenkin John Woon ystäville.

5.7.2004 21:50

Alkuperäinen nimi:英雄本色
Valmistusvuosi:1986

Ho (Ti Lung) tekee hommia rikollisuuden parissa yhdessä ystävänsä Markin (Chow Yun Fat) kanssa. Ho päättää kuitenkin isänsä pyynnöstä lopettaa rikollisen uransa koska Ho:n pikkuveli Ken(Leslie Cheung) on valmistautumassa poliisiksi. Ho päättää tehdä vielä yhden keikan mutta se meneekin pahasti metsään joten Ho haavoittuu ilkeästi ja joutuu vuosikausiksi vankilaan. Mark lähtee kostamaan ystävänsä puolesta muntta hänkin haavoittuu vaikeasti ja hänenkin uransa lähtee laskuun.

Vuosien kuluttua Ho vapautuu vankilasta. Pikkuveli Ken syyttää Ho:ta isänsä kuolemasta eikä halua tietää tästä mitään. Markillakaan ei pyyhi kovin hyvin. Entiset työtoverit yrittävätkin saada Ho:ta palaamaan takaisin rikollisuuden pariin mutta Ho on päättänyt aloittaa uuden elämän. Mutta kuten leffassa sanonta kuuluu: Gangsteriksi pääsy on helppoa mutta poispääsy on sitten vaikeampi juttu…

John Woosta on vakiutunut yksi suosikkiohjaajistani. Joten Better Tomorrowin katsastaminen oli lähes pakollista. Ja loistavahan tuo oli. Täytyy ensinnäkin ottaa huomioon että Better Tomorrow oli Woon ensimmäisiä rikoselokuvia joten Woon tyyli ei pääse esille niin näkyvästi kuin esimerkiksi The Killerissä tai Hard Boiledissa vaikka kahdella Berettalla räiskitäänkin. Ohjaus ei yleisestikään ole niin tyylikästä kuin Woon myöhemmissä leffoissa mutta se annettakoon anteeksi koska Woohan oli tuolloin vielä hiomassa sitä vakituista tyyliään jonka me kaikki varmasti tunnemme.
Mutta loppurymistely on kuitenkin näkemisen arvoinen. Ja loppukohtaus on myös aika karu.

Toiminnan lisäksi Better Tomorrowissa on myös kunnon juoni toisin kuin rymistelymammutti Hard Boiledissa. Ja se toimii hyvin. Myös näyttelijät ovat erinomaisia. Woon luottotähti Chow Yun Fat tekee erinomaisen perusroolin. Myös Ho:ta esittävä Ti Lung ja tämän pikkuveljeä Keniä esittävä Leslie Cheung tekevät hyvää työtä. Myös loistava musiikki täytyy mainita erikseen.

Kuitenkaan en anna Better Tomorrowille täyttä viittä tähteä. Leffan aikana oli pari kohtausta jotka olivat tylsähköjä koska eivät toimineet juonen kuljettajina ollenkaan. Mutta niinhän se on vähän kaikissa leffoissa. Kuitenkin Better Tomorrow on tähän asti näkemistäni Woo leffoista toiseksi paras The Killerin jälkeen, joten tykitänpä sille asianmukaisesti toiseksi korkeimman arvosanan. Jonka se kyllä ansaitseekin. Suosittelen lämpimästi kaikille. Etenkin John Woon ystäville.

nimimerkki: Cuomi

Arvosteltu: 05.07.2004