Walter Sparrow (Jim Carrey) on tavallinen perheenisä, joka on hommissa koirarankkurina. Walterilla on synttärit ja hänen vaimonsa Agatha (Virginia Madsen) päättääkin yllättää miehensä ostamalla tälle kirjan vanhasta divarista. Kirjan nimi on Numero 23, vaikka Walter ei lukemisesta juurikaan kiinnostu päättää hän lukaista muutaman sivun. Pian Walter alkaa löytää outoja yhtymäkohtia omaan elämäänsä kyseisestä kirjasta ja alkaa tuntumaan, että kirjan luoma maailma onkin totta.
Numero 23 ei ollenkaan ole huonompi trilleri, niin kuin maailmalla on annettu ymmärtää. Itse asiassa siinä on hieman pohdiskelevaa psygologisuuttakin mukana, sillä Numero 23 on todellakin luku, joka yhdistetään melkein aina kuin jotain pahaa on sattunut tai tulee sattumaan. Aivan kuten Walterkin alkaa näkemään 23:sta joka puolella elämäänsä. Numero 23 liikkuu kahdessa ajassa. Walterin omassa elämässä ja hänen lukemassaan kirjassaan, jossa etsivä Fingerling tutkii mystistä itsemurhatapausta. Kirjamaailmassa Schumacher luo komean visuaalisen maailman ja hienon audio-kuvauksen. Kun taasen Walterin maailma on synkkä ja tavanomaisempi.
Joel Schumacher ei mikään mestariohjaaja ole, mutta Numero 23 on hänen parempaa puoltaan. Jim Carrey on yllättävänkin onnistuneessa kaksoisrooliissaan perheenisänä Walterina ja etsivä Fingerlinginä, naaman vääntelyä ei ole luvassa lainkaan. Virginia Madsen Walterin vaimona ja Danny Huston hänen psygiatriystävänä ovat myöskin kaksoisrooleissa toimivassa vedossa. Ja sitten vielä mystinen Ned-koira, joka ilmaantuu aina kun jotain outoa tapahtuu.
Nunero 23 on kaikista saaneista haukuista huolimatta onnistunut synkähkö mysteeritrilleri Numerosta 23 ja erilainen Jim Carrey -elokuva.
nimimerkki: Jalmari