Sean Crawley (Chris McKenna) on tavallinen matti meikäläinen, joka hankkii elantonsa maalailemalla taloja. Hänellä ei ole minkäänlaisia tavoitteita elämässään, joten hän ottaa työn kuin työn vastaan. Sattumalta Sean tapaa Duken (George Wendt) töissään ja tämän kautta hänelle tarjotaan töitä. Duken pomo, Ray Mathews (Daniel Baldwin) haluaa Seanin seuraavaan erästä miestä ja selvittää, mitä hän tekee kenenkin kanssa. Mathewsin saatuaan tarpeeksi tietoja hän lupautuu maksamaan Seanille 13 000 dollaria miehen murhasta. Sean suostuu tähän ja murhaa seuratun miehen, mutta tämän jälkeen kaikki menee pieleen.
Sean odottaa saavansa rahat tehdystä hommasta, mutta Mathews ei suostukaan maksamaan ja Dave uhkaa tappaa Seanin ellei hän häivy kaupungista. Seanille on kuitenkin ässä hihassa, hän on kerännyt kaikki tiedot murhatusta miehestä, Mathewsistä ja itse murhasta, ja näiden avulla hän yrittää saada rahat. Mutta kiristys epäonnistui, kun Dave joukkoineen kidnappaa Seanin ja vievät hänet syrjään paikkaan. Siellä häntä kidutetaan päivittäin lyömällä golf-mailalla päähän ja pikku hiljaa Seanin sisäinen raivo kasvaa ja lopulta karkaa.
Stuart ”Re-Animator” Gordonin ohjaama King of the Ants on synkkä tarina ihmisyyden väkivaltaisuudesta. Elokuva esittää Seanin aluksi sympaattisena miehenä, mutta tarinan edetessä hänen todellinen luonteensa käy ilmi. Hän on kylmäverinen murhaaja, jonka tehtävä on murhata.
King of the Ants asettelee katsojalleen kysymyksen Seanin hulluudesta. Oliko hän alun perin murhanhimoinen hullu ja kidutus vain herätys Seanin todelliselle minuudelle vai saiko tapahtuma aikaan murhanhimoisuuden? Elokuva ei asettele kysymykselle minkäänlaisia vastauksia, vaan se on katsojan omissa päätelmissä.
Stuart Gordon on jälleen luonut omaperäisen ja hyvän elokuvan. King of the Ants on synkkä ja todellinen kuvaus väkivallan syövyttämästä mielestä. Suosittelen.