Hyökkäys Poliisiasemalle on yksinkertainen, synkkäsävyinen ja painajaismainen toimintaelokuva. Poliisiasema 13 Los Angelesin syrjätienoilla joutuu järjettömän piirityksen kohteeksi, kun eräs mies surmaa jengiläisen. Lähestulkoon autiota poliisiasemaa asuttavat vain muutama poliisi, jotka joutuvat puolustautumaan henkensä edestä yössä liikkuvia demonisia mittasuhteita saavia jengiläisiä vastaan.
Sain tämän elokuvan Prismasta hintaan 4,50 ja olen todennut sen olevan varsin halpa hinta tällaisesta kultakimpaleesta. Tässä ei ole nykyaikaisia kung fu-taistoja, hurjapäisiä kaahailuja ja lennokkaita juonenkäänteitä. Tämä on toimintaelokuvaa yksinkertaisen jämäkkäänä, mikä tuo väistämättä mieleen Walter Hillin ja Sam Peckinpahin kaltaisten ohjaajien teokset.
Näyttelijät ovat minulle tuntemattomia, mutta pärjäävät mainiosti saaden roppakaupalla uskottavuutta rooleihinsa. Synkkää toimintaelokuvaa maustavat lisäksi Carpenterin itsensä säveltämä piinaava tunnusmusiikki, nopeat leikkaukset ja partaveitsenterävä dialogi.
Jos piditte Hillin ja Peckinpahin elokuvista, pidätte tästäkin. Elokuvalla on kolmekymmentä vuotta ikää, mutta se näyttää edelleen miten tehdä toimivaa toimintapätkää.
nimimerkki: Jumikuppa