Taas kerran Rathbonen ja Brucen yhteistyö toimii loistavasti.

24.10.2005 15:34

Alkuperäinen nimi:Terror by Night
Valmistusvuosi:1946

Rhodesian tähti perustuu Arthur Conan Doylen kirjaan, mutta koska en ole sitä lukenut, en voi vertailla kuinka paljon niillä on yhtenäisyyksiä. Tämä elokuva onkin siitä paremmasta päästä, mitä Sherlock Holmes-elokuvien sarjassa (siis Rathbonen ja Brucen) on tehty ja kaiken lisäksi toiseksi viimeinen.

Sherlock Holmes (Basil Rathbone) ja tohtori Watson (Nigel Bruce) on palkattu vartioimaan kuuluisaa Lady Margaret Carstairsin (Mary Forbes) korua, Rhodesian tähteä. Tohtori Watson on tavannut junamatkalla vanhan ystävänsä majuri Duncan Bleekin (Alan Mowbray) ja myös Scotland yardin etsivä Lestrade (Dennis Hoey) on junassa. Ei mene kauan kun Lady Margaretin poika on murhattu ja koru varastettu. Herra Holmes ja tohtori Watson alkavat tutkia murhaa eikä ruumiit rajoitu yhteen.

Itseni kohdalla Basil Rathbone on se oikea Sherlock Holmes, Jeremy Brett tulee vasta toisena. Taas kerran Rathbonen ja Brucen yhteistyö toimii loistavasti ja molemmat tekevät hienoa työtä. Muutkin näyttelijät tekevät ihan kohtuullista työtä. Ehkä Rhodesian tähti ei ole mullistuttava mysteeri, mutta se on mukiin menevä Sherlock Holmes-tarina. Elokuvassa ei ole todellakaan liikaa pituutta. Sitä on juuri sopivasti, ettei kiinnostus lopu kesken. Varsinkin kohtaus, jossa tohtori Watson kuulustelee matkustajaa ja päätyy itse vakuuttamaan syyttömyyttään, on hupaisa. Rhodesian tähti ei tarjoa mitään uutta, mutta on ihan hyvää ajan kulua.

nimimerkki: LeffaPopcorn

Arvosteltu: 24.10.2005