Taistelukohtauset ovat näyttäviä, kameratyöskentely toimii, leikkaukset onnistuneita ja musiikki tyylinmukaista.

3.5.2003 11:36

Alkuperäinen nimi:Bichunmoo
Valmistusvuosi:2000

Elokuva kertoo köyhästä soturista Jinhasta, joka rakastuu mongolisotaherran tyttäreen sullieen. Mongolisotaherra salamurhaa Jinhan sedän, joka on opettanut Jinhalle kuinka pidetään miekkaa kädessä. Jinha päättää kostaa setänsä kuoleman, tai oikeastaan setä (tai jotain) käskee Jinhan kostaa koko hänen suvun murhat, jotka on tehnyt samainen sotaherra. Samalla Mongolisotaherra yrittä naittaa tyttärensä Sullien vastoin hänen omaa tahtoaan ylhäisen herran pojalle. Bichmunhoo on taas vanha taistelu laji, jonka mestari Jinjha on, jonka salaisuutta yritetään varastaa… Aivan… juoni on todella sekava, eikä kärryillä tahdo oikein pysyä. Tuntuu kuin elokuvasta olisi puuttunut puolet kohtauksista.

Elokuvan alku toimii kaikin puolin. Alussa tarinan kerronta ei töki ja mukana on todella hienoja kohtauksia, jopa taidetta on saatu mukaan. Mutta Vähän alle puolenvälin elokuva rupesi kummasti pomppimaan eikä juonessa oikein tahtonut pysyä mukana (Elokuvassa näyttääkin olevan kaksi käsikirjoittajaa, mahtaakohan toinen olla kirjoittanut elokuvasta alun ja toinen lopun?).

Taistelukohtauset ovat tosi näyttäviä, kameratyöskentely toimii, leikkaukset onnistuneita ja musiikki tyylinmukaista. jostain taistelukohtauksista tuli mieleen Samurai Fictionin tyylikkäät musavideomaiset taistelukohtaukset.

Elokuva oli luokiteltu seikkailuelokuvaksi, mutta enemmän tässä oli draamaa ja toimintaa kuin seikkailua. Ehkä elokuvaan oli epätoivoisesti yritettykin tunkea kaikkia näitä elementtejä ja varmaan juuri tämän takia elokuva oli epäonnistunut pahemman kerran. Suosittelen elokuvaa niille jotka haluaa nähdä muutaman hienon taistelukohtauksen, muuten en elokuvaa suosittele.

nimimerkki: JMK

Arvosteltu: 03.05.2003