Goal! on väliin pienoiseen imelyyteen sortuva futisleffa. Sponsoreiden ruudussa vilisemiseltäkään ei vältytä, jopa niin että leffa tuntuu pitkältä mainokselta. Kaiken tuon takana on kuitenkin viihdyttävä parituntinen niille jotka pitävät jalkapallosta.
Santiago Munez on Meksikossa syntynyt kovan työn raataja. Perhe loikkasi Yhdysvaltoihin kun Santiago oli kymmenen. Siitä lähtien heppu on painanut hanttihommia isänsä kanssa sekä pelannut puistofutista ja puulaakimatseja. Eräänä päivänä Newcastle Unitedin entinen pelaaja ja myös entinen kykyjenetsijä, Glen Foy näkee parikymppisen miehen pelaavan. Santiagon kosketus palloon tekee lähtemättömän vaikutuksen. Glen käyttää kaikki vaikutusvaltansa rippeet, jotta Santiago saa todistaa osaamisensa Englannissa oikeissa ympyröissä.
Ennen lopullista unelmaa nähdään monta rikkaa rokassa. On harjoitusrinkiin sopeutumisongelmia ja jalat maassa -tyylinen isä, joka ei usko poikansa kykyihin. Kaikki tuntuu jo ennen nähdyltä, mutta joku näissä hyvin tehdyissä urheiluleffoissa vain kiehtoo kerta toisensa jälkeen. On olemassa aina ne tietyt paikat joissa vaan iho tuntuu menevän kananlihalle ja tippaa meinaa pukata silmäkulmaan.
Tämäntyylisissä leffoissa kaikki menee yleensä lopulta parhain päin vaikka vaikeuksia matkalla onkin. Leffaa vaivaakin selkeä yllätyksettömyys, mutta enpä muista parempaa futisleffaa nähneeni (miesten jalkapallosta). Parempi kuin Beckham oli naisten futiksesta kertova ja loistava leffa olikin.
Leffan toteutus on laadukas ja viihdyttävä. Cameo-rooleissa vilahtaa alan huippunimiä, Beckham, Raul ja Zidane vierailevat myös muutamien repliikkien verran.
Tällaista pläjäystä katsoessa palaa mieli pienen pojan haaveisiin, aikaan jolloin pelattiin puistofutista ja kuviteltiin suuria, ehkä minä jonain päivänä… Suosittelen leffaa nuorille urheiluelokuvien ystäville sekä kaikille niille aikuiselle, joilla on ripaus lapsenmieltä ja unelmia. Penkkiurheilijoille tottakai myös! Tosikoiden tuskin kannattaa vaivautua.