Tämä on esimerkki siitä miten rakastetuista hahmoista saadaan tehtyä moderni versio, joka on täyttä roskaa.

17.10.2017 13:00

Teenage Mutant Ninja Turtles eli Turtlesit on alkuperäisesti Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luoma sarjakuva. Sarjakuva on synkkä ja verinen eli juuri päinvastoin kuin vuoden 1987 animaatiosarja. Koko hommahan lähti siitä, kun Eastman piirsi vitsinä kilpikonnan, joka oli ninja. Tästä sitten alettiin työstämään koko sarjakuvaa. Sarjakuvaakin pidettiin piirroksen tapaisena vitsinä, joka ei tulisi menestymään. Tämän takia Eastman ja Laird joutuivat kustantamaan koko homman itse. Sitten sarjakuva menestyikin huimasti ja kaikki rakastuivat siihen. Hasbro lupasi tehdä hahmoista leluja, jos sarjakuvasta syntyisi animaatiosarja. Vuonna 1987 alkaneesta animaatiosarjasta tehtiin lapsiystävällisempi. Tuo animaatiosarja oli viimeinen niitti Turtleseiden kuuluisuuteen.

Suositun animaatiosarjan myötä saapui elokuvateattereihin myös ensimmäinen Turtles-elokuva vuonna 1990. Jatko-osia tuli, mutta kolmannen elokuvan myötä vuonna 1993 Turtleseiden vahva asema katosi. Myöhemmin tehtiin sitten kaksi animaatiosarjaa, joiden avulla vanhat kunnon kilpparit pääsevät jälleen suosioon. Ja suosion takia oli nähtävästi pakko mennä tekemään vielä uusi elokuva.

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat taistelevat Jalklaania vastaan ja yrittävät estää Silppurin ja Eric Sacksin julman suunnitelman, jonka pahiskaksikko varmaan keksi katsottuaan The Amazing Spider-Manin. Ja voin vielä kertoa, että juoni on täynnä juoniaukkoja.

Elokuva ei ala näyttämään alussa Turtleseita vaan April O’Neilin. April on pääosassa Turtleseita enemmän. Tämä ei vaan toimi. Voi herranjestas! Miksi? Miksei elokuvaa olisi nimetty suoraan April O’Neil The Movie. Homma olisi voinut toimia edes vähän paremmin, jos Aprilin näyttelijä olisi ollut hyvä. Megan Fox ei suoriudu roolista ollenkaan. Foxin olisi voinut korvata joku hyvä näyttelijä. Onkohan Michael Bay kuullut esimerkiksi Emma Stonesta? Aprilin hahmo on tärkeä osa Turtleseiden tarinan kannalta. Sitten se kysymys, että missä on Casey Jones. No ei missään.

Leonardon, Donatellon, Raphaelin, Michelangelon ja mestari Tikun historia on raiskattu. Ei mitään tolkkua tälläisessä. Kenen idea oli tehdä Turtleseista ja Tikusta Aprilin lemmikkejä. Hamato Yoshi tai Silppuri eivät liity mitenkään Tikun menneisyyteen. Mistä Tikku tunnisti Silppurin siellä viemärissä. Ja eikös se Silppurin haarniska oltu vasta rakennettu. Miten Tikku tunnisti hänet. Lisäksi Tikun viisauksia ei oikein päästä näkemään. Itse Turtlesit ovat hoidettu ihan tyydyttästi, vaikka saavat liian vähän ruutuaikaa. Heidän luonteensa on saatu hienosti esille, vaikka näyttävät aika möröille.

Jalkaklaanista on tehty jokin terroristijärjestö. Silppuri on tässä elokuvassa Megatronin ja Darth Vaderin risteytys. Silppuri selvästi yrittää olla jokin Vaderin tyylinen uhkaava hahmo, mutta on todellisuudessa aivan överiksi vedetty efektiveitsirobotti. Eric Sacks on turha hahmo.

Vuoden 2014 Teenage Mutant Ninja Turtles on sekasotku, joka todistaa ettei Michael Bayn tuotannot voivat olla kovin hyviä. Tämä täyttä kuraa oleva elokuva on huomattavasti huonompi kuin mikään miehen aiempi teos. En pysty sulattamaan tätä elokuvaa, kun se vielä kaiken lisäksi matkii vuoden 2010 The Amazing Spider-Manin juonen. En suosittele tätä kenellekkään.

Arvosteltu: 17.10.2017