Tarina eri ikäisten ihmisten ongelmista, iloista ja suruista.

1.1.2005 15:30

Alkuperäinen nimi:Wonder Boys
Valmistusvuosi:2000

Douglas esittää kirjailija professoria nimeltä Grady Tripp joka opettaa kirjallisuutta yliopistossa. Asiat eivät todellakaan ole mallillaan, vaimo jätti, rakastajatar kertoo olevansa raskaana ja 7 vuotta tekeillä ollut kirja ei ota valmistuakseen. Paikalle saapuu vielä hiillostamaan kustannustoimittaja Terry Crabtree joka on myös huonossa jamassa ja tarvii julkaistavaa materiaalia, että työt säilyvät. Rakastajattarensa juhlissa (joka on myös yliopiston rehtori) sattuu ja tapahtuu, Trippingin oppilas sattuu ampumaan rehtorin ja tämän miehensä koiran ja anastaan pienen vaatekappaleen ja soppa on valmis..

Curtis Hanson joka on ainakin minulle tuttu loistavasta elokuvastaan L.A Confidential, pyörittää leffaa mukavasti eteenpäin ja vaikka leffa on kohtuullisen tasaista, niin loistavan hyrisyttäviä kohtauksiakin on tiedossa, Douglas on tässä leffassa erittäin loistavan sopiva rooliinsa ja “Spiderman” Maguire outona nuorena kirjailijanerona myös erittäin positiivista katsottavaa.

Elokuva näyttää kirjoittamisen haasteellisuuden ja hankaluuden, vaikkei leffaa voikkaan tämän aiheen syväluotaavaksi teokseksi sanoa. Se on tarina eri ikäisten ihmisten ongelmista, iloista ja suruista sekä jälkimmäisten ratkomisista.

nimimerkki: Grass

Arvosteltu: 01.01.2005