Ben Affleck on huippuälykäs it-mies Michael Jennings, joka houkutellaan kolmen vuoden pestiin kehittelemään aikakonetta. Työstä ei tule jäämään pahemmin työkokemusta tai -todistuksia sillä työn jälkeen odottaa muistin tyhjennys. No, vaikka muisti tyhjennetään niin tulevaa voi katsastella tukeva vajaan sadan miljoonan dollarin palkkapussi hyppysissä. Homma menee tietysti puihin ja työnantaja ei meinaa noudattaa minkään liiton sopimuksia. Michaeal oli ilmeisesti aavistanut tulevan petturuuden ja tämä onkin järjestellyt itselleen asiat kuntoon, olihan hänellä aikakone käytössä. Äijä pakenee jahtaajiaan itse itselleen jättämä kirjekuori kourassa. Kirjekuori sisältää tarpeellista tavaraa, jota hän tulee tarvitsemaan matkan varrella.
Meni jonkin töllistellessä aikaa ennen kuin juonesta sai mitään otetta. Sitten kun otteen saa niin pitää kyllä tosissaan pinnistellä ja puristaa että hommasta pystyy nauttimaan toimintatrillerinä, sen verran sekavaa touhu välillä on. Sälää tuntuu olevan mukana vähän turhankin paljon. Pläjäys perustuu Blade Runnerin ja Minority Reportin rustaajan Philip K. Dickin scifi-novelliin, joskus tältä novelli/kirjapohjalta tehdyt leffat onnistuu, joskus eivät. Tarina on periaatteessa ihan jees, mutta toteutukseen ei ole saatu kiteytettyä sitä olennaisinta. Leffa löytyy tulevaisuuden leffaensyklopedioissa T:n kohdalta. Tehostepläjäys, ei muuta.
Näyttelijäpuolella ei valovoimaisuutta ainakaan puutu, sillä Ben Affleck on varmaan yksi tämän hetken puhutuimmista miesnäyttelijöistä. Suhde J.Lo:hon ja toilailut strippiklubeissa nosti miehen viimeistään parhaaseen a-ryhmään. Uma Thurman on vastakkaisen sukupuolen edustajana kaikkien huulilla Kill Billin ansiosta. Nämä kumpikaan eivät kyllä ole tässä Paycheckissä parhaimmillaan.