Tim Burton halusi tehdä Ed Woodin elämänkerran kertovasta elokuvastaan mustavalkoisen ja tuottajat alkoivat hylkiä häntä kuin muinoin Ed Woodia. Komedia valmistui lopulta kuitenkin ja sai kiitettävästi katsojia. Kulttiohjaajien nimet vetivät ja Martin Landaun Oscar-palkittu suoritus Bela Lugosina.
Ed Wood keskittyy Woodin kulta-aikaan, siihen miten hän löysi narkiksi ajautuneen “herrasmiesvampyyri” Bela Lugosin ja onnistui vielä saamaan rahoitusta elokuvilleen. Tarina on siloiteltu, mutta eittämättä hauska. Hauskuuden kustannuksellakin jäi kaipaamaan syvällisempää otetta. Nousuun olisi kuulunut myös tuho.
Jeffrey Jonesin säämies/ennustaja Criswell, Bill Murrayn Bunny Breckinridge ja Sarah Parkerin pikkudiiva Dolores Fuller ovat herkullisen aitoja. Eikä Burtonin tuolloinen ihastus, Lisa Marie, ollut yhtään heitä huonompi valinta Vampiran osaan. Itse Ed Woodina häärivä Johnny Depp ei oikein istu rooliinsa, vaikka parhaansa tekeekin. Mieheltä puuttuu tiettyä määrätietoisuutta ja sitä yritetään korvata alituisella häsläämisellä.