Tarina on vain tekosyy marssittaa esiin toinen toistaan verisempiä murhia.

13.5.2012 16:19

Alkuperäinen nimi:The Wizard of Gore
Valmistusvuosi:1970

Gore-elokuvan edelläkävijän Herscell Gordon Lewis on uransa aikana tehnyt laajan valikoiman tuotantoarvoiltaan huonoja viihdeleffoja, joissa kantavana voimana olivat ensin tissit ja sitten veri. Wizard of Gore edustaa jälkimmäistä, kuten nimestäkin voi päätellä.

Tarina on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja typeryydessään vain tekosyy marssittaa esiin toinen toistaan verisempiä murhia. Taikuri Montag aloittaa esityksensä mahtipontisella puheella todellisuuden rajoista ja yksinkertaisella, halvalla taikatempulla. Sitten Montag hypnotisoi yleisönsä luulemaan että hän suorittaa yksinkertaisen ja verettömän illuusion, vaikka hän oikeasti repiikin naisten sisälmykset pitkin lavaa. Teurastuksen lopuksi Montag palauttaa uhrinsa vahingoittumattoman näköisenä takaisin paikalleen. Vajaa tunti esityksen jälkeen uhri sitten kuolee esityksessä saatuihin vammoihin.

Wizard toistaa itseään, sen efektit eivät ole ihan nykypäivän tasolla ja näyttelijät ovat jotain aivan hirveää. Toisaalta, pääroolia vetävä Ray Sager ottaa roolinsa tarvittavalla huumorilla ja vetää koko shown teatraaliseksi ylinäyttelyksi. Osa efekteistä on vieläkin toimivia ja yllättävänkin karmaisevaa katsottavaa, ja loppu on yksi hämärimmistä genressään. Frank Henenlotterin sanoin: “Tämä on kauhuelokuva Mars-planeetalta.”.

Wizard of Gore nojaa täysin veritehosteiden ja Sagerin roolisuorituksen varaan, mikä ei välttämättä innosta moniakaan katsojia. Itse kuitenkin pidän vanhoista ja pökkelöistä gore-elokuvista. Tämä onkin ehdoton suosikkini H. G. Lewisin tuotannosta, mikä ei kuitenkaan tarkoita ettäkö Wizard of Gore olisi hyvä elokuva, sillä sitä se ei todellakaan ole. Harvassa ovat ne ihmiset joille uskallan suositella tällaista elokuvaa, mutta jos sanat amatöörimäinen, verinen ja yliampuva kuuluvat sinusta viihdyttävän elokuvan tunnusmerkkeihin, tämä on juuri Sinua varten. Wizard of Gore tarjoaa aivot narikkaan -viihdettä ja Lewisille tyypillistä epätodellista maailmankuvaa vailla sen suurempaa sanomaa. Asioita tapahtuu, ei siksi että ne merkitsisivät jotain, vaan siksi koska ne vain tapahtuvat.

“People ask me, ‘What does this scene mean?’ My answer is, ‘Why are you looking for significance in my films?’ It’s just part of the overall impression of unrealism.” -Herschell Gordon Lewis

Arvosteltu: 13.05.2012