Resident Evil: Apocalypse on jatkoa kaksi vuotta sitten valmistuneelle surkuhupaisalle Resident Evil -elokuvalle. Jo elokuvasarjan ensimmäinen osa oli mielestäni armotonta tuubaa, johon ei oltu saatu tippaakaan sitä tunnelmaa, mikä teki ensimmäisestä Resident Evil -pelistä parhaan selviytymiskauhustelun mitä on tähän päivään asti ilmestynyt kauppojen hyllyille. Ensimmäisellä RES elokuvalla ei ollut mitään yhteistä pelin kanssa, kuin zombiet, tarinan päähenkilö, muutama elävä-kuollut ökkömönkiäinen ja Umbrella Corporation-niminen yhtiö. Elokuvalla olisi ollut potentiaalia tulla uuden vuosituhannen parhaaksi zombiemäiskinnäksi jos puikoissa olisi ollut zombie-guru George A. Romero, niin kuin alunperin oli tarkoitus. Romero, elokuvan tapahtumapaikaksi pelistä tuttu Raccoon Cityn metsän reunalla sijaitseva kartano ja vóila, mikä cocktail. Mutta kun ei… niin ei sitten.
Sitten itse loistavaan jatko-osaan. Resident Evil: Apocalypse on parhaimmillaan napanöyhtää, rahastusta ja yhtä miellyttävä kokemus kuin tunnin kestävä suolihuuhtelu tai kiinalainen tippakidutus. Tällä kertaa T-virus on levinnyt kaupunkiin ja Raccoon City on eläviä, mutta silti niin kovin kuolleita täynnä. Elokuvaan on saatu pumpattua tällä kertaa Resident Evil 2-sekä Resident Evil: Nemesis-peleistä tutut Carlos, Jill Valentine sekä lukuisia sydämen liikatykytyksiä ja hikikarpaloita otsalle tuottanut pahapoika Nemesis. “Tänään ottelun lopputulos, jossa vastakkain olivat 25-kiloinen punaisissa housuissa kisannut pääsiäispupu, sekä 140-kiloinen sinisissä taistellut Nemesis ja kisan päätyttyä pääsiäispupu on voittanut tuloksin 17-0.” Nemesis ei tässä elokuvassa pelota, ei hiukkaakaan.
Tarinan juoni on aivan tuulesta temmattua Hollywood-hömppää ja näyttelijäsuoritukset syvemmältä kuin Titanicista nostettu irtaimisto. Tämä todella kismittää allekirjoittanutta, koska nuo pari ensimmäistä Resident Evil-peliä olivat pelontunnetta ja jännitystä parhaimmillaan. Näiden elokuvien tekeminen on saanut koko pelisarjan huonompaan valoon. Miksi pilata kaikki hyvä, oi miksi?
Lopuksi ystävän neuvo: RE: A:n sijaan suosittelen katsomaan erinomaiset 28 Päivää Myöhemmin ja Dawn of the Dead (2004) -elokuvat, jos niitä ette ole vielä nähneet. Ja jos olette, katsokaa uudestaan. Tämän elokuvan takia ei kannata käyttää lompakon pohjalla olevia hilujaan, vaan ostaa niillä mieluummin muutama Jacky-makupala ja pari pulloa Coca-Cola Companyn virvoketta. Yhden miehen populaatio on puhunut.
nimimerkki: Population1