Espanjalainen Real Madrid on yksi suurimmista ja rikkaimmista jalkapalloseuroista maailmassa, ja pitäähän sen kaltaisella suurella ilmiöllä olla myös oma elokuvansa. Vuonna 2005 valmistunut ja Suomeenkin hieman myöhemmin suoraan DVD:lle rantautunut ”Real, la película” sekoittaa faktaa ja fiktiota kertoen sekä seurasta että sen kannattajista ympäri maailmaa.
Elokuvassa seurataan fiktiotarinoiden lomassa dokumentaarisesti Real Madridin pelaajien valmistautumista tärkeään klassikko-otteluun FC Barcelonaa vastaan. Tämä osuus onkin elokuvan mielenkiintoisinta antia. Kuuluisat pelaajat, kuten Raúl, Zidane, Ronaldo, Beckham ja Casillas harjoittelevat aidoissa tilanteissa. Välillä sitten hypätään maapallon toiselle puolelle Venezuelaan tai New Yorkiin. Kamera käy myös Tokiossa kuvailemassa Beckhamiin rakastunutta japanilaistyttöä, ja köyhiä senegalilaisia, jotka saavat kuulla myyttisiä tarinoita etäisestä Real Madridista erään urhean miehen kautta, joka viikosta toiseen kävelee pitkän matkan lähimpään kylään, jossa on televisio.
Paras ja mielenkiintoisin tarinoista tapahtuu kuitenkin itse pääkallopaikalla eli Madridissa. Jalkapallosta vähän ymmärtävä ja stadionin lähellä asuva espanjalaismies päättää selvittää, mikä jalkapallossa ja etenkin Real Madridissa niin suuresti ihmisiä kiehtoo. Lopulta hän jutustelee suuren legendapelaajan Alfredo di Stéfanon kanssa ja kokee futishuuman paikan päällä.
Tarinoiltaan ”Real, la película” on ihan pätevä ja näppärä, mutta muut kuin jalkapallosta kiinnostuneet eivät tästä elokuvasta todennäköisesti paljoa irti saa. Mitään suuria ”sisäpiirijuttuja” ei puolitoistatuntisessa ole, vaan teema liikkuu lähinnä kiintymyksessä, faniudessa ja lämminhenkisyydessä.