Tarkoituksellista roskaa, jossa huumori pysyttelee navan alla koko keston ajan.

12.10.2004 18:22

Alkuperäinen nimi:Jay and Silent Bob strike back
Valmistusvuosi:2001

Idioottikaverukset Jay ja Silent Bob tulivat minulle tutuiksi ohjaajanäyttelijäkäsikirjoittaja Kevin Smithin toisesta elokuvasta, Dogmasta, joka oli varsin mahtava, Raamatun kyseenalaistanut kreisikomedia. Koska jätkien kemia pelasi ja huumori kulki Dogmassa, piti ehdottomasti nähdä myös tämä pätkä.

Jay ja Silent Bob saavat tietää että heistä on tehty sarjakuva, ja tästä sarjakuvasta tehdään parhaillaan leffaa. Eikä kukaan aio maksaa heille taalaakaan! No, ei tämä vielä mitään, mutta sarjiksista johtuen jotkut typerät nörtit haukkuvat heitä internetin keskustelupalstoilla, ja tätähän ei suvaita. Miehet toteavat, että jos leffa valmistuu, nettipellet saavat vielä enemmän haukkumisen aihetta, ja lähtevät Hollywoodiin estämään kuvaukset… harmi vain että bussimatka maksaa.

Elokuva on tarkoitettukin roskaviihteeksi, ja sellaista se toden totta on. Huumori pysyttelee koko filmin keston navan alla, enemmän tai vielä enemmän härskinä. No, tästäkin huolimatta Jay ja Silent Bob iskevät takaisin on varsin hauska elokuva. Joissain kohdissa itse asiassa jopa todella hauska. Kolme pistettä ei ole turhan kaukana, mutta pieni sisäpiirivitsimäisyys, jotkut todella tylsät vitsit ja lopun itsensä toistaminen tiputtavat pojot taas kahteen. Sorry guys, näin se vaan on.

Suosittelen katsottavaksi kaveriporukalla, myöhään yöllä pakollisten siivikkeiden (ruoan ja juoman) kanssa, muuten kannattaa jättää väliin. Ehkä Clerks-Tiskirotat on parempi.

Arvosteltu: 12.10.2004