Hong Kongilainen trilleri/kauhu on kiinnostanut minua jo pitkään ja sattuipa TV:stä tulemaan juuri tämä Double Vision. Elokuva on vähän vaikea arvosteltava, koska mielestäni taso heittelehtii aikalailla. Taso laskee mielestäni alusta loppuun tasaisella vauhdilla.
Juoni: Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa todistetaan yliluonnollisilta tuntuvia kuolemantapauksia. Viranomaiset kutsuvat apuun FBI:n ammattilaisen Kevin Richterin ja laittavat hänen apurikseen taikauskoisen Huang Huo-tun. Aluksi pari vierastaa toisiaan, mutta pian sopeutuu hyvin yhteen, vaikka heillä on erilaiset elämänkatsomukset. Murhaaja tappaa uhrinsa homeella tai muullla omituisella tavalla, kuten “suoltenpuhdistuksella” eli avaamalla mahan ja puhdistamalla suolet ja laittamalla takaisin. Murhaaja etenee myös systemaattisesti uhrista toiseen. Enempää juonesta ei kannata tietää, sillä muuten leffanautinto voisi kärsiä.
Ohjaus toimii hyvin ja elokuva on mielestäni yllättävän selkeä hong kongilaiseksi kauhutrilleriksi. Näyttelemisessäkään ei ole pahemmin moittimista.
Miksi sitten “vain” kolme tähteä? Koska elokuva ei ole yhtään omaperäinen ja loppuratkaisussa olisi ollut kehittelemisen varaa. Arvosanaa laskee myös tavallinen juoni. Juoni on on ideallaan aika kulunut, että tapahtuu salaperäisiä murhia jne… Lopussa olisi ollut kiva saada vielä pieni lisäselitys tapahtumiin, sillä aika paljon jää kertomatta.
Elokuva ansaitsee K-18 -leimansa hyvin, koska elokuvan puolivälissä raajat lentelevät melkoisesti.
Tätä elokuvaa voi kuitenkin ihan hyvin suositella pimeään iltaan lajista kiinnostuneille.
nimimerkki: Wespoks