Tässä on kaikki mitä hyvä elokuva tarvitsee.

30.11.2004 20:46

Alkuperäinen nimi:七人の侍
Valmistusvuosi:1954

Hetki sitten otin Seitsemän samuraita ulos DVD-soittimestani kolmannen kerran. Nyt tunnen itseni jollakin asteella valmiiksi arvostelemaan kyseisen leffan. Juoni menee lyhyesti menee näin… Tarina sijoittuu 1500-luvun Japaniin ja erääseen pieneen maalaiskylään. Kyläläiset ovat väsyneitä ja kyllästyneitä olemaan rosvojen ryövättävänä, niinpä kylän viisas mies neuvoo palkkaamaan samuraita avuksi, suojelemaan tulevalta hyökkäykseltä. Sattumien ja tapahtumien kautta muodostuu mitä mielenkiintoisin seitsemän henkeä käsittävä samuraijoukko.

Seitsemän samuraita on vahvasti klassikkomaineen omaava elokuva. Jos elokuvista hitusenkin tietää niin ainakin nimen pitäisi olla tuttu. Mikä tästä elokuvasta tekee niin arvostetun, palvotun ja ihaillun? Vastaus on yksinkertainen, tässä on kaikki mitä hyvä elokuva tarvitsee. Ohjaus Kurosawaa parhaillaan, kameran käyttö kaunista ja sulavaa. Näyttelijät loistavia, tarkoitan esim. Toshiro Mifunea ja Takshi Shimuraa. Ei elokuvan herkut vielä tässä ole, parasta on se että Seitsemän samuraita kestää useita katselukertoja, kaksi kertaa kannattaakin vähintään katsoa jos leffasta haluaa kaiken saada irti. Suosittelen kaikille, jopa niille, jotka mustavalkoleffoja eivät yleensä katso.

nimimerkki: Laulunlapsi

Arvosteltu: 30.11.2004