Skorpionikuningasta puffattiin kovasti Muumion paluun ohessa. Ammattiwrestlaaja Cris Rock ajoi itsensä sisään pienessä roolissa ja heittää nyt päärooliin tässä “omassa” leffassaan. Itse asiassa tämä leffa onkin Muumio 3, jota en ihan heti tajunnutkaan. Aika kauas ollaan menty Muumio-saagan kahdesta ensimmäisestä osasta, jossa Brendan Fraser hauskuutti Indiana Jones tyyliin. Skorpionikuningas on hiukan väkinäinen leffa, jolla ei ole oikeastaan mitään tekemistä Muumio-leffojen kanssa kuin ehkä korkeintaan lavasteiden osalta.
Kyseessä on selkeä yhden asian missio, jossa välillä rähistään ja välillä heitetään joku tilannekoominen juttu sekaan piristykseksi. Päämäränä on pelastaa nainen, joka on ilkeän kuninkaan vankina ja samalla pelastetaan tietysti koko valtakunta diktaattorilta. Oikeastaan melkoinen yllätys että näyttävää efektihommaa ei ole mukana nimeksikään. Liekö leffan budjetti ollut sen verran pieni vai mistä moinen. Tässä tapauksessa trikit olisivat voineet pelastaa jotain.
Päähenkilön ollessa legendaarinen vapaapainija ja TV:n linssilude niin näytteleminen on hiukan enemmän hallussa kuin vaikkapa kehonrakentajalla. Riehuminen miekan kanssa onnistuu näyttävästi, iskut ja potkut myös, mutta jos eleillä ja ilmeillä pitää kuvastaa jotain tunnetilaa niin silloin aletaan jo menemään metsään (vaikka ollaankin autiomaassa). Jotenkin tästä muskelileffasta nyt vaan tulee Conan Barbaari ja Arska mieleen, vaikka kyllähän Arska on tietysti jo legenda leffapuolella, kuka nykynuori häntä enää kehonrakentajana muistaa. Saapa nähdä miten Dwayne Johnsonin ura lähtee urkenemaan leffapuolella vai mätetäänkö ennemminkin kehässä myös jatkossa.