Being John Malkovich on pitkästä aikaa rohkea elokuva. Ei mitenkään seksikkään rohkea, vaan juoni on tarkoituksella todella erikoinen. Craig Schwartz (Cusack) pääsee töihin 7 ja 8 kerroksen väliin, jossa työskennellään selkä kyyryssä tosi outojen tyyppien kanssa. Hän löytää laatikoiden takaa pienen tunnelin, joka johtaa John Malkovichin pään sisälle 15 minuutiksi, kunnes lentää moottoritien poskeen.
Craig alkaa yhdessä työkaverinsa Maxinen kanssa tekemään rahaa Malkovichilla. He myyvät lippuja tämän pään sisälle korkeaan hintaa. Craigin tyttöystävä Lotte (Diaz) pääsee sisälle Malkovichiin ja rakastuu Maxineen, johon myös Craig on rakastanut. Hän harrastaa seksiä Malkovichina Maxinen kanssa, joka ei muuten tähän suostu. Malkovichista tulee Lottelle pakkomielle, mutta Craigin haluaa osansa Maxinea. Malkovichin haluavat myös vanhat eläkeläiset seuraavaksi ruumiikseen ennen kuin kuolevat. Malkovich alkaa pian itse huomata, että joku on hänen päänsä sisällään. Kuulostiko oudolta ? Hyvä, niin minustakin. Toki leffassa on myös muitakin outoja asioita, mutta ne selviävät katsomalla.
Tämä elokuva iskee minuun todella kovaa, mutta toisille pläjäys ei aukene. Cusackin ja Diazin hyvät roolisuorituksen ovat omiaan tässä hyvällä tavalla oudossa leffassa. On mukava huomata, että joku uskaltaa vielä käyttää mielikuvitusta tehdessään elokuvia. Tästä leffasta ei mielikuvitusta puutu ja pysytään silti hyvän maun rajoilla.
Näyttelijät ovat leffan ehdoton suola. Cameron Diaz, John Cusack ja John Malkovich jäävät päälimmäisenä mieleen hyvillä suorituksillaan. Mukana on myös Charlie Sheen ja Sean Penn omina itsenään.
Being John Malkovich on yksi hieman vähemmälle huomiolle jäänyt elokuva, joka kuuluu 90-luvun erikoisimpiin elokuviin. Ehkei silti välttämättä tämä oli erikoisin, mutta erikoisista parhain.
Nimimerkki: Viisas