Elokuva todellakin ansaitsee “aivot narikkaan” genren. Inhosin elokuvaa trailerin perusteella enkä suostunut katsomaan koko rainaa kunnes pakotin itseni television ääreen ystävieni painostuksella.
Onneksi näin tein. Kung Pow on Steve Oedekerkin käsialaa, joka muistetaan myös surullisen huonosta Ace Ventura – Luonto kutsuu jatko-osasta.
Elokuva alkaa kovin huonoilla vitseillä. jotka sopisivat paremmin ala-aste ikäisille. Kuitenkin vähän aikaa mentyään elokuva alkaa naurattamaan ihan vedet silmiin asti.
Kung Pow erottuu lajityyppinsä muista elokuvista niin että alkuperäinen pätkä on 70-luvulla tehty kung-fu elokuva. Nykytekniikan avulla Oedekerk on liittänyt itsensä ja näyttelijätoverinsa kuviin. Hän itse vastaa myös kaikkien äänien duppaamisesta, mikä on koko elokuvan kantava voima. Ilman näitä duppauksia elokuva olisi keskinkertainen komediapläjäys joka hukkuisi omaan keskinkertaisuuteensa.
Elokuvan juoni on nyt mitä tämän tyylin komedioissa on eli aika mitään sanomaton.
Steve Oedekerk näyttelee “valittua” joka koittaa kukistaa itse pääpahaa, kivun mestaria, joka tunnetaan myös nimellä “Betty”. Elokuvan alussa hän yrittää tuhota valittua, mutta epäonnistuu ja näin ollen tappaa hänen perheensä. Vuosien jälkeen valittu lähtee kostoretkelleen.
Mikään tarinan riemuvoitto elokuva ei ole, mutta matkansa varrella hän törmää esimerkiksi yksirintaiseen naiseen, tekee hamstereista nunchat, taistelee lehmän kanssa (joka olisi pitänyt poistaa elokuvasta koska se on oikeasti huono) ja muita eteen sattuvia pulmia. Mistään huippuelokuvastahan ei ole kyse. Kung Pow on tarkoituksella huonosti tehty, joka saa sen näyttämään hyvältä. Hieman kuin televisiosarja Passions. Elokuva on oikeasti niin huono että välillä miettii miksi oikein edes pidän tästä näin paljon. Mutta elokuvalla kuitenkin on vankka fanipohja, jotka viis veisaavat mitä kriitikot lehdissään kirjoittavat. Kuitenkin neuvon katsomaan elokuvan kaveriporukassa ja käyttämään alkoholia.
DVD:n bonuspuolella hieman valoitetaan katsojalle miten tietokoneanimaatiot ovat tehty, poistettuja kohtauksia ja muuta perusekstra sälää.
Tätä elokuvaa joko rakastaa tai vihaa. Kummalla puolella sinä olet?
nimimerkki: gentle genital