Tätä voisi sanoa kunnon toimintapläjäykseksi!

4.6.2017 12:46

Transformers… Niitä elokuvia isoveljeni katseli usein, mutta itse sain tyytyä televisiosta tulevaan sarjoihin. Vihdoin kasvettuani sain katsoa ensimmäisen Transformerin, jota suorastaan rakastin. Uusintakatseluiden takia elokuvan huonot puolet ovat alkaneet loistaa lävitse pahasti. Näistä elokuvista, sarjoista tai leluista ei koskaan oikein tullut itselleni mitään isoa juttua, mutta kyseiset elokuvat ovat olleet aina lähes täydellistä sunnuntaiviihdettä. Tai mikseipäs sitä voisi katsoa lauantainakin? Ääh, miten nyt päädyin puhumaan viikonpäivistä? Olen tietenkin katsonut myös tämän vuonna 2007 ilmestyneen Transformersin lisäksi sen jatko-osat, mutta tässä arvostelussa ei puhuta jatko-osista vaan siitä ensimmäisestä osasta.

Teini-ikäinen Sam Witwicky tahtoo ostaa itselleen auton, jotta voisi tehdä vaikutuksen ihastukseensa. Kun hänen uusi auto paljastuu ulkoavaruudesta tulevaksi robottimaiseksi avaruusolioksi, joutuu Sam ja tämän tyttöystäväksi tullut Mikaela suureen seikkailuun, joka määrittelee ihmiskunnan kohtalon.

Transformersin juoni on vähän sellainen tekosyy kaikelle toiminnalle mitä elokuvan aikana on. Toiminta on onneksi erittäin hyvää ja se pelastaa paljon. CGI:lla tehdyt muuntautuvat robotit ovat myös yllättävän hyvin tehtyjä ja muutkin efektit ovat hyviä. Lisäksi visuaalisesti tämä on hieno. Hassuahan tässä on se, että vaikka elokuvan nimi on Transformers niin nämä kyseiset robotit jäävät aika pahasti varjoon. Ymmärrän kyllä, että heitä yritetään säästellä, mutta se ei vain toimi tälläisessä leffassa. Tämä ongelma onneksi korjattiin jatko-osassa, jossa taas tuli muita ongelmia.

Näyttelijät ovat sitten vähän heikompia, vaikka ei kyllä puhuta mistään aivan toivottomista tapauksista. Mikaelaa näyttelevä Megan Fox on elokuvassa selvästi vain sen takia, että hän voi olla se nätti tyttö, josta joku päättäväinen poika pitää ja tapahtumien kautta he päätyvät yhteen. Eli Foxin hahmo on siinä hyvä mihin hänet on tässä tarkoitettu (näitte mihin hänet on tarkoitettu, kun katsotte). Shia LaBeouf tekee sellaisen ihan ok suorituksen Sam Witwickyna. Peter Cullen Optimus Primen äänenä on suorastaan eeppinen.

Loppujen lopuksi Transformers onnistuu viihdyttämään. Kiitos Michael Bay!

Arvosteltu: 04.06.2017