Yleisesti ottaen elokuvat, jotka sekoittavat eri genrejä keskenään ovat jo alusta asti tuomittu tuhoon. Periaatteessa tarkoitan tällä melkein kaikkia ”Hollywoodin kaikkea kaikille” –tyylisiä genresekoituksia, jotka ovat turhempaakin turhempia tuotoksia. Korealainen Save the Green Planet on kuitenkin malliesimerkki elokuvasta, joka toimii täydellisesti sekoittaen eri genrelajia.
Uskon monille tulevan ensimmäiseksi mieleen se, että Save the Green Planet olisi jonkinlainen komediantyylinen elokuva, mutta lopputulos on aivan muuta. Vaikkakin elokuva omaa hassun ja typerän nimen, jää se kauas komediantyylisistä elokuvista. Elokuva kylläkin alkaa humoristisesti, mutta pian muuntaa muotoonsa mustaksi komediaksi ja lopulta elokuva käy myös kidutuksen välimaastossa.
Elokuva kertoo Byeong-gu (Ha-kyun Shin, Sympathy for Mr. Vengeance) nimisestä nuorukaisesta, joka uskoo Andromedian alieneiden hyökkäävän ja tuhoavan maapallon hänen ollessa ainoa henkilö, joka voi pelastaa maapallon. Hän uskoo alieneiden ottaneen erilaiset ihmismuodot maassa, joten hän kidnappaa ne henkilöt, jotka ovat hänen mielestään alieneita ja kiduttaa näitä, että nämä paljastaisivat tietoja.
Save the Green Planet on kerrassaan erikoisimpia elokuvia mitä olen nähnyt. Ohjaaja Jun-hwan Jeong luottaa enimmäkseen katsojan omaan rooliin ja antaa katsojan rauhassa miettiä, onko Byeong-gu hullu vai ei, eikä ohjaaja tule kertaakaan paljastamaan sitä todellista totuutta Byeong-gu:sta. Elokuvan loppu ei todellakaan ole sellainen, miltä se näyttää, vaan täysin katsojan omissa päätelmissä.
Alienit ja Byeong-gu:n tarina eivät ole ainoita osuuksia, joita Jun-hwan Jeong tarkastelee vaan elokuva on tavallaan kulissi, joka kertoo ihmiskunnan synnynnäisestä väkivaltaisuudesta. Jeong on saavuttanut hyvinkin paljon loistavassa debyyttielokuvassaan ja tästä ohjaajanerosta tullaan varmasti näkemään lisää.