Täynnä legendaarisia ilmaisuja ja hahmoja, mutta kovin huvittavaa se ei lopulta ole.

15.6.2005 23:46

Alkuperäinen nimi:Kummeli - artisti maksaa
Valmistusvuosi:1993

Artisti maksaa on Kummeli-ryhmän neliosaisen dvd-paketin toinen osa. Kolmas ja neljäs osa julkaistaan syksyllä. Vuokrasin tämän osan ja se maksoi vain kaksi euroa, mikä tuntui aluksi loistavalta kaupalta kun huomasi miten paljon tavaraa kahden dvd:n paketissa on (418 minuuttia!), mutta kun näki huippusuositun sarjan sketsimateriaalin yleislaadun, niin pettymys iski. Hyvä etten ostanut tätä.

Parhaita sketsejä ovat Paras A-ryhmä, Työsuhdeautot sekä tietysti Sakun ja Speedyn seikkailut. Muuten sketsien laatu on kieltämättä heikko, eikä tämä ole läheskään parasta kummelia. Kummeli-mania oli aikoinaan todella suuri vastaten jopa Dingo-yhtyeeseen kohdistunutta ihannointia. Vaikka Kummelin pojat ovat parhaimmillaan vastustamattoman hauskoja, eivät he minun mielestäni olleet parhaimmillaan kuin vasta vuoden 1997 ja 1999 jaksoissa sekä Kummeli Stories-elokuvassa. Tämän aikakauden materiaali, joka teki heistä supersuosittuja on toki täynnä legendaarisia ilmaisuja ja hahmoja, mutta kovin huvittavaa se ei lopulta ole. Sketsit ovat usein vain pelkkiä raakileita, joista ei lopulta synny yleensä mitään hauskaa. Alussa esitetään joku pseudohuvittava hahmo, mutta mitään erityisen hauskaa ei sen jälkeen keksitä, eivätkä sketsit ole edes mitenkään oivaltavia. Nauruhermo saa lepoa. On hämmentävää, että juuri Kummelin huonoin ja idioottimaisin materiaali on juuri sitä suosituinta. Saman asian olen huomannut myös joidenkin bändien biisien kohdalla. Myös Olli Keskisen juonnot ärsyttävät hiukan, sillä hän ei ole milloinkaan hauska ja hänen pikku kevennykset ovat lähinnä rasittavia.

DVD-paketissa on yhteensä 14 jaksoa vuosilta 1993-1994 sekä hyvä haastattelupätkä ja törkylaari, jossa on poistettuja tai pieleen menneitä kohtauksia. En suosittelisi tätä kellekään, mutta joihinkintällainen huumori iskee lujaa. Erittäin oivaltavaa ja älykästä huumoria viljellyt Studio Julmahuvi on minulle se Suomen Monty Python, sillä Julmahuvi ei petä melkeinpä koskaan, toisinkuin Kummeli.

nimimerkki: Nelisilmä

Arvosteltu: 15.06.2005