Tee-kaikki-stunttisi-itse-mies pistää jälleen kerran peliin koko fyysisen kuntonsa.

11.12.2004 00:10

Alkuperäinen nimi:飛龍猛将
Valmistusvuosi:1988

Päivän juoma on romanttinen slapsticktoimintacrazykomedia, johon naapuri on lorauttanut salaa pari litraa campia. Noilla sanoilla voi kuvata tätä Jackie Chanin, Sammo Hungin ja Yuen Biaon tähdittämää Hong Kong-pätkää.

Siinä Chanin esittämä gigolo-lakimies palkataan edustamaan kemikaaliyhtiön johtajaa, jota vastaan tehtaan lähellä sijaitsevan kalanviljelyslaitoksen omistava nainen on nostanut syytteen. Herran tehdas kun saastuttaa naisen vesistöjä. Jackie, tuo tarkkasilmäinen pikku tappelija, haistaa jutussa muutakin kuin naisen omistamat kalat ja pyytää ystäviään Lukea ja Timothy apuun, ja hehän rientävät Jackien rinnalle…Juttuun saadaan sotkettua mukaan myös pientä romanssinpoikasta useammalta kuin yhdeltä taholta. Mitä olisivat sankarit ilman tyttöjään.

Leffa ei kuitenkaan huku omiin genresekoiluihinsa kuten niin monille on käynyt, vaan jokaista osa-aluetta osataan käyttää sopivissa mittasuhteissa, toisiaan täydentäen. Ja mikä tärkeintä slapsticktoimintaa on paljon. Tee-kaikki-stunttisi-itse-mies pistää jälleen kerran peliin koko fyysisen kuntonsa enkä minä valita. Sitä kohellusta on sitten mukava katsella…Katselukokemusta ei edes huononna 80-lukulainen musiikki, joka tekee erittäin selväksi, että on todellakin 80-luvulta, itseasiassa joskus se yltyy jopa melkein hyväksi. Eikä myöskään kannata vaivata päätään niillä hidastuksella, eihän niitä oikeastaan edes käytetty paljoa. Kyllä yksi jakso Fastlanea ne aina turhuudessa voittaa.

Ja näin on extrasuuresta kulhosta tarjoiltava genrebooli valmis. Nyt eikun vaan tsin-tsin, vai kuinkas se menikään…

nimimerkki: Sappy

Arvosteltu: 11.12.2004