Independence Day muodostaa tärkeän virstapylvään Roland Emmerichin elokuvauralla. Tämä leffa teki hänestä tunnetun ja rikkaan miehen. Tämän leffan tunnistaa Emmrichin elokuvaksi ilman tarkistamista. Tästä löytyy kaikki hänen elokuviensa tunnukset. On isoja tehosteitta, paikat hajotetaan mäsäksi järein ottein ja Amerikkaa ylistetään.
Tässä leffassa alienit hyökkäävät maapallolle ja alkavat pistämään jenkkikaupunkeja maan tasalle. Ne myös aikovat tuhota kaikki ihmiset ja ottaa Maapallon luonnonvarat käyttöönsä. Ainoastaan jenkit ovat tarpeeksi voimakkaitta pelastamaan maailma.
Kuten tulikin jo todettua, niin tämä on mitä tyypillisin Emmerichin leffa. Tehosteet ovat valtaisat. Kaikki muu melkein hukkuukin tehosteiden sekaan. Eikä tässä tietenkään unohdeta Amerikan ylistämistä. Sen kliimaksi tulee lopussa, missä Yhdysvaltain presidentti julistaa Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän koko maailman itsenäisyyspäiväksi. Minun on mahdotonta käsittää, miksi Roland Emmerich rakastaa niin paljon Amerikkaa, vaikka hän on syntynyt Saksassa. Emmerichimäiseen tyyliin tästä leffasta on myös helposti bongattavissa mokia ja epäloogisuuksia.
Näyttelijät tekevät kuitenkin ihan kohtalaista työtä. Tätä leffaa pystyy katsomaan, jos sen katsoo toimintaviihteenä, jota on maustettu huumorikohdilla. Toisin kuin Emmerichin vitsit yleensä, tässä leffassa jotkut vitsit ovat oikeasti hauskoja. Suosittelenkin katsomaan tätä viikonlopun aivot narikkaan-viihteenä.