Chris Vaughn (The Rock) on merijalkaväen sotilas joka palaa kotiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Hän saa huomata että kotipaikkakunta on muuttunut sillä kaupungin tenavat käyttävät huumeita ja suurin työllistäjä saha on suljettu. Kaupungin keskipiste on Chrisin lapsuuden kaverin Jay Hamiltonin (Neal McDonough) omistama kasino, jossa Chrisin entinen tyttöystävä toimii stripparina. Eräänä iltana Chris hakataan kasinolla henkivieveriin turvamiesten toimesta eikä sheriffikään tee asialle mitään. On Chrisin aika puuttua asiaan. Eikun puunpalanen kainaloon ja kasinolle.
Nykyään hyvät toimintaleffat ovat harvassa. Nopeatempoinen ja päänsärkyä aiheuttava MTV-tyylinen leikkaus on yksi osasyy siihen, sillä se on pilannut elokuvien rytmin. Onneksi Walking Tall on piristävä poikkeus. Elokuva on tehty vanhojen kunnon toimintaelokuvien malliin ja pääosassakin on siedettävä jyrmy. Nimittäin The Rock, jossa olisi potentiaalia uudeksi toimintasankariksi. Leffan huumoripuolesta huolen pitää Jackassissa itseäänsä satuttanut Johnny Knoxville, joka hoitaa hommansa ihan nätisti, sortumatta ylinäyttelyyn. Pääpahiksen roolin tekevä Neal McDonough onnistuu myös tekemään kohtalaisen hyvän roolin niljakkaana kasinon omistajana.
Juoni on yksinkertainen, mutta tehokas ja kiinnostava. Tappelukohtauksia ei ole siloiteltu leffaan jatkuvasti vaan sopiviin kohtiin ja ne ovatkin väkeviä ja hyvin tehtyjä, jotka tuovat mieleen Steven Seagalin mätöt. Miinusta leffa ansaitsee pakollisesta romanssista, joka on tässä leffassa niin yhdentekevä eikä palvele tarinaa joten se olisi voitu jättää elokuvasta kokonaan pois. Elokuvasta onkin taidettu leikata tavaraa pois sillä leffa on muuten aika lyhyt kun lopputekstit alkavat pyöriä kun elokuva on kestänyt tunnin ja kymmenen minuuttia.
Suosittelen tätä kaikille toimintaleffojen ystäville ja itse sain ilokseni todeta että osataan sitä vieläkin joitakin hyviä toimintaelokuvia tehdä. Ikävä kyllä täällä Suomessa tämä pukattiin suoraan videolevitykseen ilman että kävi teatterikierroksella, mikä on harmi sillä kyseessä on keskivertoa parempi toimintapätkä. Viihdyttävä ja asiansa ajava elokuva, jonka katsoo mieluusti toisenkin kerran.
nimimerkki: Mask