Teinileffojen parhaimmistoa

2.5.2009 22:04

Alkuperäinen nimi:Mean Girls
Valmistusvuosi:2004

Olin matkalla Brasiliassa viime jouluna ja olin nähnyt tämän leffan aiemmin, mutta ilman subeja. Nyt sitten leffa tuli Neloselta ja päätinpä illan iloksi katsoa leffan. Lindsay Lohanin työt eivät olleet tuttuja itselle, joten tästä oli hyvä aloittaa. Ohjaajakaan ei ollut tuttu entisestään, joten ei minkäänlaisia ennakko-odotuksia leffaa kohtaan.

Afrikassa varttunut Cady (Lohan) muuttaa vanhempineen takaisin Jenkkeihin ja uuteen kouluun. Hän saa heti pari kaveria, gootahtavan Janisin (Caplan) ja tämän ystävän Damianin (Franzese). Cady hyväksytään myös mukaan koulun kolmen kovistytön jengiin, johon hän menee aluksi eräänlaisena vakoilijana. Tyhjäpäiden elämäntapa tuntuu kuitenkin kovin houkuttelevalta. Juoni on mielestäni ihan hyvä ja on kiinnostava.

Sitten näihin mielipiteisiin. Elokuvan parhaimpiin puoliin lukeutuu hyvät näyttelijävalinnat, kuten Lohan, Caplan ja McAdams. Huonoja puolia ei löydy kyllä kovin paljoa, mutta ehkä hahmo Karen Smith oli tyhmyydellään ärsyttävä, mutta oli hänen hahmossaan jotain hauskaakin, kuten hänen sääennustus tisseillään.

Lindsay Lohan vaikuttaa hyvältä tulevaisuuden tähdeltä, mutta viime aikojen törttöilyt on vahingoittanut hänen uraansa ehkä liiankin paljon. Rajiv Surendran näyttelemä Kevin Gnapoor on leffan ehdottomasti paras hahmo. Hän luulee olevansa kova, mutta ei ole ja se tekee hänen hahmostaan hauskan ja viihdyttävän.

Kaiken kaikkiaan Mean Girls on teinileffojen parhaimmistoa ja hauska leffa, jonka katsoo toisenkin kerran.

Arvosteltu: 02.05.2009