Huhhuh… Yleensä minä vielä pidän Steven Seagalin elokuvista, ne ovat usein viihdyttävää toimintaa, tai edes huonoudessaan järkyttävän hauskoja. Tuli vuokrattua tämä uusin tapaus.
Alcatraz otetaan uudelleen käyttöön. Sinne avataan myös Kuoleman Selli, mesta jossa vankeja voidaan teloittaa. Ensimmäinen vanki joka viedään kuolemanselliin on iäkäs mies, joka aikanaan ryösti kultaharkkojunan eikä suostu vieläkään kertomaan harkkojen kätköpaikkaa. Pieni roistojoukko hyökkää, ottaa rakennuksen haltuunsa ja nappaa panttivangeiksi mm. vankilanjohtajan, erään tuomarin ja tämän turvamiehet ja joitain muita teloitusta katsomaan tulleita. He yrittävät saada vangin kertomaan kultaharkkojen kätköpaikan. Mutta he eivät ottaneet huomioon vankien joukkoon soluttautunutta FBI agenttia…
Kuullostaako juoni tutulta? Kyllä vain, tekijät ovat tainneet katsoa Die Hardia hieman liikaa.
Ohjaustyö on sukasta. Samoin näyttelijät. Ainoastaan vankilanjohtajan esittäjä ja Bruce Weitz osaavat hommansa. Seagalkin on kumman väsyneen oloinen. Elokuvan soundtrack on myös aivan hirveä. Tai no. Jos sattuu tykkäämään rapista… valitettavasti minä en tykkää.
Kaikenlisäksi toimintakohtauksetkin ovat monta kertaa ennen nähtyjä, eivätkä tarjoa mitään uutta. Leffaan mahtuu muutama hyvä heitto, sekä kaksi hyvää näyttelijäsuoritusta. Siitä puolikas pojo lisää.