30.10.2008 17:05

Alkuperäinen nimi:Blood Diamond
Valmistusvuosi:2006

Kyse on Afrikan timanttibisneksestä, jota on höystetty vielä kapinallisten aiheuttamilla levottomuuksilla. Ei hyvältä kuulosta vielä kun kannessa komeilee itse Leonardo DiCaprio. Perus hollywood-huttua? No ei sentään.

Kapinalliset kaappaavat erään kalastajan ja pakottavat hänet timantteja etsimään muiden kohtalontovereiden kanssa. No mieshän löytää kaikkien timanttien äidin ja piilottaa sen. Tästä alkaakin sitten jahti jossa useampi taho on saman timantin perässä.

Alkuun oli aika vahvat ennakkoluulot tätä leffaa kohtaan. Nyt voi onneksi sanoa että aivan turhaan. DiCaprio vetää leffan ehdottomasti parhaan roolin afrikkalaisena salakuljettajana. Varsinkin aksentin mies on opetellut hyvin. Myös Hounsou ja Connelly komppaavat hyvin kalastajana ja amerikkalaisena toimittajana. Ohjaaja Edward Zwickillä on Hollywood-ohjaajaksi harvinaislaatuinen taito jättää tähtilipun liehuttaminen pois. Nytkin hän saa aikaiseksi hiukan sekalaisista kohtauksista hienosti yhtenäisen leffan. Leffa ottaa myös kantaa timanttien salakuljetukseen sekä sen syihin ja seurauksiin. Ei ole olemassa pahiksia ja hyviksiä.

Teknisesti Blood Diamond on taattua amerikkalaistuotantoa, eli visuaalinen puoli on kunnossa. Tähän kun yhdistää hyvän ohjauksen, loistavat näyttelijät ja vielä toimivan juonen, niin paketti on kasassa. Ei tämä nyt mikään klassikko ole, mutta aika lähelle jopa päästään. Pituuttakaan ei mielestäni ollut liikaa.

Arvosteltu: 30.10.2008