9.9.2008 22:51

Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:The Hamiltons
Valmistusvuosi:2006

En oikein tiedä mitä tästä pitäisi sanoa. Omasta mielestäni on aina hyvä kun omaperäisiä ja erilaisia kauhukokeiluita tehdään ja sellainen The Hamiltons toden totta on. Mietin jonkun aikaa leffan jälkeen; oliko tämä keskivertoa parempi vai vain keskiverto? Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Elokuvassa kuvataan neljän sisaruksen elämää heidän vanhempiensa kuoleman jälkeen. Elämä ei kuitenkaan vaikuta täysin normaalilta, sillä kellarissa tapahtuu jotain todella outoa, josta sisarukset ovat itse kyllä hyvin perillä. Juonesta ei sen enempää, jokainen kokekoon yllätyksen itse. Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan hyviä.

The Hamiltons pystyy pitämään katsojan mielenkiinnon yllä alusta loppuun, eikä suvantovaiheita tiiviissä juonessa pääse syntymään. Itse arvasin kaksi tärkeintä juonenkäännettä jo hyvissä ajoin, vaikka en todellakaan ole sieltä välkyimmästä päästä. En tiedä oliko muilla samaa ongelmaa, mutta meikäläisen elokuvakokemusta tuo pienehkö ennalta-arvattavuus hieman söi. Ehkä asioita kerrottiin etukäteen elokuvassa hieman liikaa.

Yllättäen tästä jäi lopulta suuhun aika mitään sanomaton maku, enkä meinannut edes leffan nimeä muistaa katsomisen jälkeen. Millään tapaa tätä ei ylistämään pysty, mutta haukkumistakaan ei paljoa ole. Perus kolmentähden ihan ok elokuva.

Arvosteltu: 09.09.2008