En pahemmin ole tutustunut aasialaiseen elokuvatuotantoon, mutta välillä aasiapläjäyksiä tulee aina katsottua ihan mielenkiinnosta. HK-pätkä Fong Sai Yuk tuli kirjastosta poimittua mukaani, kun jotenkin tuollainen kung fu -meininki kiinnosti. Tämä itseään toimintakomediaksi mainostava leffa oli ihan hyvää viihdettä, sisälsihän se vauhdikasta menoa, näyttäviä potkuja, hienoja lyöntejä ja upeita taistelukohtauksia. Onneksi huumoriakaan ei ollut unohdettu, sen taso tässä leffassa ei vain ole kovin korkealla.
Nimensä mukaisesti leffa kertoo Jet Lin näyttelemästä Fong Sai Yuk -nimisestä nuorukaisesta, joka on heti äitinsä jälkeen kylän paras taistelija. Sai Yuk rakastuu ja joutuu pian pakkonaitetuksi, mikä osoittautuukin vain hyväksi jutuksi. Paha kuvernööri (Man Cheuk Chiu) tuo mutkia matkaan, ja jopa isukin pää on pian giljotiinilla.
Näissä aasialaisissa leffoissa jostain syystä kaikki näyttelijät näyttävät aivan samanlaisilta, mutta jos ei anna sen tunnelmaa haitata, niin kyseessä on tiukka viihdepaketti, joka pursuaa hienoja taistelukohtauksia. Jos katsomme kuitenkin leffan muita hyviä puolia, niin ne jäävät aika vähäisiksi. Huumori on pitkälti typerää, näyttelijät eivät ole mitään alansa huippuja, mukana on on ikävää löysäilyä, eikä käsikirjoituksessa ole kovasti kehumista, mutta silti taistelukohtaukset tuovat sen verran vahvuutta peliin, ettei mistään pilipali-jutusta ole kyse.
Jet Lin ura on nykyisin aikamoisessa laskussa, eivätkä nuo uudet hollyhuttuäksönpläjäykset ole minulle tuosta näyttelijästä oikein hyvää kuvaa antaneet, mutta ei tämä leffakaan lisännyt arvostustani hänen näyttelijän kykyjä kohtaan. Kiva poninhäntä Jetillä kyllä on, mutta se ei vielä tee hyvää näyttelijää. Jackie Chan voittaa minun silmissäni yhä Jet Lin.
Kaiken kaikkiaan vauhdikkaan typerä meno, jonka kruunaa vielä mahtipontinen loppukohtaus, jaksaa illan, pari viihdyttää, eikä siinä mitään. Kung fu -leffojen ystävät saavat ehkä revittyä tästä enemmänkin irti kuin minä. Tälle löytyy jatko-osakin, jonka voisi joskus tulevaisuudessa tarkistaa, jos saisi tilaisuuden.