Todella onnistunut westernkomedia.

7.2.2006 23:33

Alkuperäinen nimi:Support Your Local Gunfighter
Valmistusvuosi:1971

Latigo Smith (Garner) on saapunut erääseen pikkukaupunkiin. Tämä kaupunki ei kuitenkaan ole aivan normaalimmasta päästä. Ihmiset ovat melko yöaktiivisia ja kaupungin alapuolella on kaivostunneleita, joissa räjäytellään keskellä yötä. Tosin ehkä tällä kaupungin alla räjäyttelyllä ja yövalvomisella on syy-seuraussuhde. Eihän sitä saa nukuttua sen paukkeen aikana. Smith joutuu kahden keskenään kilpailevan kaivosomistajan palvelukseen, kun häntä erehdytään pitämään kuuluisan palkkamurhaajan apurina. Ja kaivosomistajat luulevat erästä toista kaupunkilaista täksi kuuluisaksi palkkamurhaajaksi. Hommaa sekoittaa vieläpä sangen aggressiivinen Patience (Pleshette). Tosin Smith päättää osallistua tähän murhaajatouhuun, sillä hän on pikkurahan tarpeessa.

1970-luvulla alettiin tekemään melko paljon lännenkomedioita. Itse pidän lännenkomedioita usein melko hyvinä leffoina. Burt Kennedy on ohjannut melkoisesti westernejä, mutta hän ei ole pääsyt kovin isoon kuuluisuuteen. En ole itse tutustunut pahemmin Kennedyn westerneihin, mutta tämä on kyllä varsin onnistunut leffa. Musiikki on todella hyvää. Myös huumoria löytyy todella hyvin, eikä käsikirjoituksessakaan ole juuri valittamista. Tämä kyllä todellakin jaksaa viihdyttää.

Myös hahmot on saatu melkon hauskoiksi. James Garner on todella hauska Latigo Smithin roolissa. Suzanne Pleshette on todella hyvä Patiencen roolissa. Tosin on tainnut vanhemmille tapahtua jokin kämmi nimenannon yhteydessä. Patience ei ole ihan nimensä veroinen. Häneltä puuttuu melkoisesti kärsivällisyyttä. Hän suuttuu erittäin helposti ja kun hän suuttuu, niin silloin on syytä mennä piiloon. Muutkin hahmot ovat varsin hauskoja.

Arvosteltu: 07.02.2006