Perjantai 13. päivä on eräs tunnetuimpia kauhuleffoja ja se on saanut myös yhdeksän jatko-osaa tai kymmenen jos Freddy vs. Jason lasketaan. Olen kyllä melko varma, että 13. päivä olisi ilman jatko-osiaan jäänyt vain pienen yleisön leffaksi, sillä tämä ei loppujen lopuksi ole mikään erikoinen tekele. Leffa on aika lailla napannut vaikutteitta Halloweenista ja Psykosta. Tässä näemme asiat murhaajan silmin, emmekä näe tappajaa ennen loppua. Myöskin tappajan mieli on aika lailla samankaltainen kuin Psykon Norman Batesilla.
Myöskin hahmojen suunnittelu on aika köykäistä. Heidät on selvästi luotu vain tappamisen kohteiksi. Eivätkä näyttelijätkään ole kovin kummoisia. Hahmot ovat sitä paitsi todella kliseisiä. Ainoastaan tappajan näyttelijä on se, joka hoitaa hommansa hyvin. Myös veriefektit on toteutettu ihan hyvin.
Myös elokuvan tunnelma ei saavuta sitä tasoa, mitä kauhuleffa olisi ehdottomasti tarvinnut. Toki muutama kohta on pelottava, mutta se ei oikein riitä. Elokuva on myös liian ennalta-arvattava. Sen arvaa jo hyvissä ajoin, kuka on tappajan seuraava uhri.
Tosin ei tämä aivan toivoton tapaus ole. Toimintaa ja vauhtia kuitenkin löytyy. Eivätkä tapot loppujen lopuksi ihan surkeasti toteutettuja ole. Elokuva ei jää myöskään missään vaiheessa junnaamaan paikoilleen, vaan etenee koko ajan.