Tunnelma häviää jo ekan osan päätyttyä ja alkaa huonontua kolmosesta eteenpäin.

27.1.2008 20:36

Alkuperäinen nimi:The Stand
Valmistusvuosi:1994

Näin maailma loppuu… Näin maailma loppuu… Näin maailma loppuu… Ei pamaukseen vaan inahdukseen.

Kingin maailmanlopputarina. Ei ollut kylläkään kovin kauaa, kun luin Kuulolla -kirjan, mikä melkein muistutti Tukikohtaa. Meikä ei kovinkaan ole kiinnostunut ihmiskunnan tuhoon liittyvistä elokuvista, mutta koska pidän Kingin kirjoista ja Tukikohta oli ihan jees, halusin nähdä, millainen se on kyetty toteuttamaan leffana.

No leffa vastasi osittain siihen, mitä minä olin lukenut kirjasta, mutta jotain kumminkin tuntui puuttuvan, minkä takia en voisi lisätä neljään pointsiin puolta lisää.

Leffaan on saatu mukaan joitakin hyviä näyttelijöitä, mutta muutama kylläkin alkaa pahasti ottaa pottuun edetessä. Esim. Jamey Sheridan esittämä Randall Flagg ei minusta tuntunut käyttäytyvän kuin kirjassakin, vaikka parissa ekassa episodissa en pannut pahakseni. Itse asiassa melko moni asia on hyvää ekassa ja tokassa osassa, mutta loput alkavat mennä hölmöiksi tai naurettaviksi.

Tämä ei ole huono mutta tunnelma häviää jo ekan osan päätyttyä ja alkaa huonontua kolmosesta eteenpäin. Siksi annan neljä.

nimimerkki: Konrad Lumi

Arvosteltu: 27.01.2008