Tunnelmaltaan elokuva on valoisa ja hyvänsuopainen.

22.3.2005 17:48

Alkuperäinen nimi:Finding Neverland
Valmistusvuosi:2004

Kuuluisan kirjailijan J.M. Barrien (Depp) ohjaamasta ja käsikirjoittamasta näytelmästä ei tullutkaan niin hieno teatterielämys kuin yleisölle oltiin vakuutettu. Barrie aloittaa käsikirjoittamaan uutta näytelmää Peter Panista -pojasta, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi. Inspiraationaan hänellä oli neljä puoliorpoa puistossa tapaamaansa poikaa. Barrie tutustuu samalla poikien äitiin (Winslet), jolla ei kaikki kuten pitäisi.

Näyttelijät olivat lahjakkaita. Johnny “piraatti” Depp veti (taas) loistavan roolisuoritukset ja ansaitsi kirjailija J.M. Barrien roolista oscar-ehdokkuuden. Showta ei vienyt kuitenkaan Depp itse. Lapsinäyttelijät olivat aitoja ja lahjakkaita. Yhteys lapsien ja Deppin välillä oli myös kiitettävä. Winslet jäi kuitenkin hieman vaisuksi, mutta kyllä hän myös loistavan roolin suoritti – vaan ei parhaansa.

Musiikki meni nappiin. Sitä ei huomannut lähes ollenkaan, mutta ilman sitä kohtaukset olisivat jääneet köyhäksi. Tunnelmaltaan elokuva on valoisa ja hyvänsuopainen, joka silti säilyttää elämän synkätkin puolet.

nimimerkki: Elokuvamaatikko

Arvosteltu: 22.03.2005